Sari la conținut

[IT] Samsung a lansat Galaxy Quantum 5, telefon midrange cu AI și criptare cuantică


Dexter. @ GOV.RO

Postări Recomandate

Samsung-Galaxy-Quantum-5-780x470.jpg

 

Samsung a anunțat lansarea Galaxy Quantum 5, o versiune a modelului Galaxy A55, echipată cu un cip de criptare cuantică, dezvoltat de ID Quantique (IDQ). Acest model este destinat exclusiv pieței din Coreea de Sud și este disponibil prin intermediul rețelei SK Telecom.

Tehnologie de securitate cu QRNG

Cipul QRNG (Quantum Random Number Generator), dezvoltat de ID Quantique, este esențial pentru securitatea dispozitivului, protejând tranzacțiile online și autentificările în aplicațiile bancare împotriva atacurilor cibernetice.

Spre deosebire de metodele tradiționale care folosesc algoritmi matematici pentru a genera numere pseudo-aleatorii, QRNG folosește fenomene cuantice pentru a genera numere cu adevărat aleatorii, oferind o securitate mult mai ridicată. Parolele și datele financiare sunt criptate, transformate în coduri care nu pot fi descifrate de nimeni altcineva.

Samsung-Galaxy-Quantum-5-cu-cip-QRNG-112

Cipul QRNG lucrează împreună cu Samsung Knox pentru a îmbunătăți securitatea datelor. QRNG creează cheile de criptare, iar Knox le folosește pentru a bloca și debloca datele tale, asigurându-se că doar tu ai acces la ele. Împreună, aceste tehnologii oferă un nivel înalt de securitate pentru întregul telefon, nu doar pentru parole.

Specificații tehnice și caracteristici ale Samsung Galaxy Quantum 5

Samsung Galaxy Quantum 5 este un telefon dual-SIM, compatibil 5G, cu conectivitate Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 și NFC. Are un ecran Super AMOLED de 6,6 inch, cu rezoluție Full HD+ (1080 x 2340 pixeli), rată de refresh de 120Hz și protecție Gorilla Glass Victus+. Telefonul este echipat cu un procesor octa-core Exynos 1480, tactat la 2,75Ghz,  8GB RAM și 128GB spațiu de stocare plus card MicroSD cu capacitate de până la 1 TB.

În spate, telefonul are o cameră principală de 50MP, una ultra-wide de 12MP și camera macro de 5MP. Camera frontală de 32 MP nu dispune de autofocus sau stabilizare optică.

Galaxy Quantum 5 este rezistent la apă și praf (certificare IP67) și include o baterie de 5000mAh cu încărcare rapidă de 25W. Telefonul are șasiu din aluminiu, o greutate de 213 grame și este disponibil în trei culori: Awesome Ice Blue, Awesome Lilac și Awesome Navy.

Galaxy Quantum 5 utilizează inteligența artificială (AI) pentru a oferi funcții avansate, cum ar fi „Circle to Search” pentru căutări, optimizarea fotografiilor în condiții de lumină scăzută și gestionarea inteligentă a resurselor pentru performanță constantă și eficiență energetică.

Precomenzile pentru Samsung Galaxy Quantum 5 au început pe 23 august și telefonul a fost lansat oficial pe 28 august, la un preț de 618,200 KRW (circa 465 dolari). Vom vedea dacă Samsung va extinde această tehnologie și pe alte piețe, în viitor.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate