Sari la conținut

[IT] Galaxy S25 ar putea folosi Snapdragon indiferent de regiunea în care este vândut


Dexter. @ GOV.RO

Postări Recomandate

Samsung-Galaxy-S25-e1705677241449-780x47

 

 

Samsung pare că are din nou probleme cu performanțeiele/eficiența chipsetului Exynos, punând sub semnul întrebării folosirea Exynos 2500 în echiparea Galaxy S25.

Am auzit deja că Galaxy S25 ar putea schimba Exynos cu MediaTek, în rolul de alternativă Qualcomm mai ieftină. Dar dacă Samsung ar reveni la aranjamentul de pe vremea lui Galaxy S23, cu Snapdragon pe toate echipările S25? Probabil că nimeni nu s-ar plânge de asta în timp ce urmărește evenimentul de lansare Galaxy S25, măcar până ce se ajunge la partea unde sunt menționate prețurile oficiale.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung a dat greș cu dezvoltarea Exynos 2500 și nici negocierile pentru o eventuală colaborare cu MediaTek nu ar fi dus nicăieri, forțând compania să meargă cu un plan mai puțin dezirabil pentru toată lumea. Un plan unde colaborarea cu Qualcomm merge înainte după regulile impuse de furnizorul Snapdragon, Samsung transferând costurile mărite integral consumatorilor.

Potrivit informațiilor oferite de un insider acționând sub pseudonimul Hankyung, Galaxy S25, Galaxy S25+ și Galaxy S25 vor folosi același chipăset Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy, oricare ar fi regiunea în care este comercializat telefonul, Samsung renunțând în ultima clipă la decizia folosirii Exynos 2500, chiar dacă l-a confirmat oficial în urmă cu doar câteva săptămâni.

Problema ar putea fi nu că Exynos 2500 nu este un chipset bun, ci aceea că nu este o soluție cu performanțe și eficiență la paritate alternativei Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy. Iar dacă lansezi Galaxy S25 simultan și în multiple regiuni ale lumii, dar folosind chipset-uri diferite și care performează diferit, atunci inviți la o mulțime de scandaluri pentru discriminarea consumatorilor în funcție de locația geografică. Ca să nu mai vorbim de procese pentru practici de marketing înșelător.

Iar într-o anumită măsură, echiparea Galaxy S24 cu Exynos 2400 chiar asta este, un telefon cu autonomie a bateriei demonstrabil mai mică, puțin mai fierbinte la utilizare intensivă și… diferit în privința procesării foto. Însă diferențele sunt de ajuns de mici încât să treacă relativ neobservate, vasta majoritate a consumatorilor fiind mulțumiți de telefonul achiziționat cu chipset Exynos sau Snapdragon.

Dar dacă Exynos 2500 ar fi semnificativ mai slab decât Snapdragon 8 Gen 4, atunci nici Samsung nu ar putea ascunde asta, compania trebuind să aleagă pentru folosirea exclusivă a unuia dintre chipseturi.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Snapdragon 8 Gen 4 este cu mai mult de 30% mai rapid la partea de accelerare AI și performanțe GPU, decât alternativa Exynos 2500, fiind practic imposibil pentru Samsung să mascheze această discrepanță pe calea optimizărilor de software. Spre exemplu, în cazul actualei generații Galaxy S24, numeroase recenzii independente au relevat că telefoanele Samsung în echipare Snaodragon par să aibă performanțe mai slabe decât alte dispozitive competitoare, chiar dacă cele din urmă sunt bazate pe versiuni teoretic inferioare ale acestui chipset. Iar într-un mod foarte „grijuliu”, Samsung pare că a optimizat Galaxy S24 pentru a fi unul dintre cele mai „răcoroase” dispozitive cu SD 8 Gen 3, avantajând autonomia bateriei în detrimentul performanțelor absolute.

Revenind la Galaxy S25 și Snapdragon 8 Gen 4, aceleași surse arată că Samsung plătește un tarif „premium” pentru a fi primul mare producător care primește acces la noul chipset, selectat în versiune „for Galaxy” pre-overclockată. Iar cip-ul Snapdragon 8 Gen 4 ar urma să reprezinte aproximativ 20% din costul telefonului, îngustând și mai mult marjele pentru profit rămase după includerea celorlalte componente, plus costurile cu activitatea de cercetare și dezvoltare. Ca să nu mai vorbim și de funcțiile avansate bazate pe Galaxy AI, oferite (deocamdată) în mod gratuit.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate