Sari la conținut

[STIRI IT] Starlink by SpaceX va oferi acces gratuit pentru mesagerie SOS de urgență pe toate telefoanele


exedus

Postări Recomandate

starlink-sos-780x470.jpg

 

Elon Musk anunță deschiderea rețelei Starlink pentru toți producătorii de telefoane inteligente care doresc să includă conectivitate prin satelit pentru mesagerie SOS de urgență, SpaceX decizând să ofere acest serviciu cu acoperire globală în mod gratuit.

Rețeaua Starlink va oferi tuturor posesorilor de dispozitive inteligente compatibile acces gratuit la conectivitate SOS prin satelit, serviciul funcționând ca o versiune demo și incompletă a capabilităților de comunicații prin satelit pe care le-ai putea achiziționa contra cost. În orice caz, inițiativa antreprenorului Elon Musk este de lăudat, acest serviciu funcționând ca o plasă de siguranță în acele situații în care chiar ai nevoie să ceri ajutor, dar nu poți din pricina acoperirii inexistente din partea rețelelor terestre de telefonie mobilă.

Diferită de soluțiile dedicate de comunicații prin satelit, precum Iridium, mesageria prin satelit SOS este menită să ofere utilizatorilor de telefoane obișnuite acces la comunicații în caz de urgență. De exemplu, dacă ești naufragiat pe mare departe de acoperirea rețelelor terestre de telefonie mobilă, conexiunea SOS prin satelit oferită de rețeaua Starlink ți-ar putea permite să ceri ajutor.

Bine de știut, conectivitatea extrem de limitată va permite doar schimburi minimale de informație, cum ar fi mesaje predefinite formulate prin completarea unui formular în care bifezi situația de urgență cu care te confrunți.

Reamintim că Apple a devenit anul trecut primul producător smartphone care să ofere conectivitate prin satelit, permițând utilizatorilor iPhone să se conecteze la serviciile de urgență, însă fără a preciza dacă acest serviciu va rămâne gratuit pe termen nelimitat. Google a urmat recent exemplul Apple, anunțând conectivitate SOS prin satelit pentru dispozitivele din seria Pixel 9, însă funcționalitatea nu este disponibilă efectiv în acest moment. De asemenea, și unele aplicații Samsung includ mostre de cod cu referințe la SOS de urgență prin satelit, așteptările fiind ca această funcționalitate să fie inclusă cu versiunea One UI 7 bazat pe Android 15.

Însă prin mișcarea făcută, Elon Musk ar putea obține democratizarea conectivității de urgență prin satelit, spre beneficiul tuturor posesorilor de telefoane inteligente, indiferent de brandul acestora. Totuși, asta nu înseamnă că vom avea conectivitate prin satelit pe orice smartphone, ci doar pe acele dispozitive care includ hardware compatibil și primesc actualizările necesare la partea de software.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate