Sari la conținut

[IT] Smart TV-urile Samsung vor primi 7 ani de actualizări Tizen OS


Postări Recomandate

Samsung-Tizen-780x470.jpg

 

 

Luând exemplu de la dezvoltatorii Android și iOS, Samsung Electronics anunță că va oferi 7 ani de actualizări ale sistemului de operare Tizen pentru televizoarele Samsung de generație recentă. Noua politică privind actualizările de firmware vizează noile modele Smart TV lansate începând cu luna martie a acestui an și unele modele din 2023.

Potrivit informațiilor apărute în publicația Business Korea, Yoon Seok-woo, președintele diviziei de ecrane din cadrul Samsung Electronics a declarat că televizoarele Saamsung dotate cu AI și bazate pe platforma Tizen vor beneficia de șapte ani cu acces gratuit la actualizări de firmware.

Potrivit conducerii Samsung, accesul extins la actualizări firmware oferit pentru Smart TV-uri va asigura producătorului sud-coreean un avantaj competitiv în fața producătorilor de televizoare veniți din piața chineză, a căror strategie de marketing puternic focusată pe dotările hardware și prețul cât mai mic lasă foarte puțină marjă pentru asigurarea serviciilor post vânzare, de tipul celora care pot oferi plus-valoare produselor deja vândute.

Pentru cine nu știe, Tizen este un sistem de operare dezvoltat intern, în principal din ambiția corporatistă a Samsung de a nu fi prins într-o relație de dependență (potențial costisitoare) cu Google și a sa platformă Android/Android TV. Tizen este prezent în echiparea a peste 270 de milioane de televizoare inteligente Samsung, devenind începând de anul trecut cea mai mare platformă de televizoare inteligente din lume și un jucător cheie în conducerea erei Internet of Things (IoT).

Potrivit aceluiași Yoon Seok-woo, ecosistemul ”AI TV va acționa ca și centru al casei tale AI, conectând alte aparate AI, cum ar fi frigiderele și aparatele de aer condiționat”. „Vom extinde era AI acasă, permițând utilizatorilor să monitorizeze și să controleze dispozitivele periferice prin intermediul televizorului, chiar și atunci când acesta este oprit sau când utilizatorul este plecat.” Această conectivitate este un factor de diferențiere cheie față de concurenții chinezi, potrivit lui Yoon. Ce nu spune președintele Samsung este că pentru a te bucura de aceste avantaje, toate dispozitivele tale (Smart TV și alte gadget-uri din gospodărie) trebuie să fie produse de Samsung sau măcar compatibile cu ecosistemul Tizen.

În prima jumătate a acestui an, Samsung Electronics și-a menținut primul loc pe piața globală de televizoare, cu o cotă de piață de 28,8% din venituri. Cu toate acestea, cota de piață combinată a companiilor chineze TCL și Hisense a ajuns la 22,1%, ceea ce indică o concurență acerbă și fundații nu tocmai solide pentru dominația Samsung pe termen lung.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate