Sari la conținut

[IT] Xiaomi ar putea lansa primul smarpthone fără butoane


Postări Recomandate

Xiaomi-15S-Pro-780x470.jpg

 

 

După ce Apple a încercat și renunțat la ideea unui iPhone cu butoane capacitive, Xiaomi pare că este pe cale să ducă provocarea la un alt nivel lansând un smartphone fără butoane.

Sigur, la prima impresie pare ciudat ca un smartphone conceput pentru o experiență exclusiv-touch să includă și butoane fizice. Dar realitatea ne arată că butoanele reale sunt nu doar necesare (ex. pentru a porni telefonul complet oprit), ci și utile la modul real, prin faptul că-ți permit să faci anumite reglaje care pur și simplu nu ar funcționa la fel de bine cu alt tip de controale. Spre exemplu, cum ar fi să ajustezi volumul sonor bâjbâind după un reglaj capacitiv în timp ce telefonul se află în buzunar. Sau să te descurci cu același reglaj non-mecanic, declanșat neintenționat în timp ce scoți telefonul din buzunar?

Dar cei de la Xiaomi sunt de părere că au găsit soluția. Sau cel puțin acesta pare să fie mesajul trimis „pe surse”. Tot pe surse aflăm și că respectivul telefon Xiaomi există la stadiul de prototip și poartă numele de cod Zhuque. Iar dacă principalul element distinctiv pentru acesta este lipsa butoanelor fizice, atunci putem la fel de bine să presupunem că avem de-a face cu un telefon de „fashion”, de ce nu, mai subțire/ușor decât „dinozaurii” din actuala gamă flagship.

Din păcate nu aflăm și cu ce anume vor inginerii Xiaomi să înlocuiască butoanele fizice. Ar putea fi o combinație de comenzi prin gesturi (ex. litera P pe ecranul touch pentru pornirea telefonului „oprit”, trecerea degetului pe lățime pentru ajustarea volumului sonor), sau poate comenzi vocale interpretate cu un cip dedicat optimizat pentru consum redus de baterie.

Tot ce știm cu mare nivel de încredere este că lipsa butoanelor fizice vine la pachet cu lipsa perforației pentru camera frontală, aceasta fiind de tip under-screen, ca la telefoanele ZTE/Nubia. Sperăm că nu și cu penalizarea majoră în ce privește calitatea imaginilor captate.

Dacă ar fi să prezicem viitorul, am spune că Xiaomi Zhuque se va numi de fapt Xiaomi 15S Pro, va veni cu Snapdragon 8+ Gen 4 SoC (așteptat pentru lansare în luna octombrie) și un ecran cu ramă foarte îngustă, debutul în magazinele (din China) fiind programat în perioada aprilie-iunie 2025.

 

sursă: Click

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate