Sari la conținut

[IT] Implantul Neuralink folosit pentru a juca Counter-Strike


Postări Recomandate

 

Neuralink-Logo-780x470.jpg

Luna trecută, Alex, al doilea participant la studiul PRIME al Neuralink, a demonstrat cum această tehnologie nu doar că oferă noi perspective, dar schimbă fundamental modul în care persoanele cu dizabilități pot interacționa cu lumea digitală. Anterior, Noland Arbaugh, primul participant la studiul Prime a demonstrat cum poate să joace șah online și jocul video Civilization, folosind dispozitivul Neuralink.

Neuralink și jocurile video controlate cu mintea

Cu ajutorul acestui dispozitiv implantat în creier, Alex a reușit să controleze cu succes jocul Counter-Strike 2 folosindu-și doar gândurile. Pentru Alex, care suferă de o leziune a măduvei spinării, această realizare nu este doar un salt tehnologic, ci și o schimbare profundă în calitatea vieții.

Înainte de a primi implantul, Alex utiliza un dispozitiv denumit Quadstick, pe care-l folosea cu ajutorul gurii, pentru jocuri video. Acest dispozitiv avea limitări majore – putea controla doar un joystick la un moment dat, ceea ce îl obliga să alterneze între mișcare și țintire. Cu implantul Neuralink, aceste limitări au dispărut. Acum, Alex poate să se miște și să țintească simultan în joc, transformând complet experiența sa de gaming.

„Alergatul este atât de plăcut, pentru că e suficient să mă uit de la stânga la dreapta, fără să fie nevoie să mișc Quadstick-ul stânga-dreapta… Pot (să mă gândesc unde vreau să merg) și se duce exact acolo unde vreau. Este incredibil.” spune Alex, participant la studiul PRIME.

Dincolo de jocuri

Dar utilizarea implantului Neuralink nu se oprește la jocuri. Alex, care a fost anterior mecanic auto, și-a redescoperit pasiunea pentru proiectarea obiectelor în 3D, folosind software-ul CAD Fusion 360. În doar două zile de la utilizarea implantului, el a reușit să proiecteze și să imprime 3D un suport personalizat pentru încărcătorul Neuralink.

În cazul primului participant, au fost observate mici retrageri ale firelor implantului, ceea ce a dus la scăderea temporară a performanței. Pentru a preveni aceste probleme în cazul lui Alex, echipa Neuralink a implementat măsuri suplimentare în timpul operației pentru a asigura o performanță stabilă a implantului.

Pe lângă extinderea controlului asupra dispozitivelor digitale, se lucrează la algoritmi care să recunoască ce intenționezi să scrii de mână, ceea ce ar permite o introducere mai rapidă a textului. De asemenea, se preconizează că implantul va putea interacționa cu lumea fizică, permițând utilizatorilor să controleze un braț robotic sau să își manevreze scaunul cu rotile doar prin puterea gândului.

Potențialul utilizării Neuralink de soldați, pe câmpul de luptă

Dacă această tehnologie a fost testată cu succes pentru a îmbunătăți experiența unui joc video precum Counter-Strike 2, gândește-te cum ar putea fi utilizată în viitor pentru soldați pe câmpul de luptă.

Imaginează-ți un scenariu în care soldații, echipați cu implanturi Neuralink, ar putea controla drone, vehicule militare sau chiar arme doar prin puterea gândului. Aceasta ar însemna un nivel de reacție și coordonare extraordinar, eliminând timpul necesar pentru acțiuni fizice și reducând riscul de erori umane în situații critice.

Desigur, aceste scenarii vin la pachet și cu anumite riscuri. Ce se întâmplă dacă tehnologia este compromisă? Ar putea inamicii să preia controlul asupra soldaților? Cum putem proteja confidențialitatea gândurilor și intențiilor unui soldat în astfel de circumstanțe?

E doar o paralelă care pare science-fiction acum, dar care poate deveni realitate în viitor.

 

sursă: CLick

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate