Sari la conținut

[IT] PC-uri cu sistem Windows 11, lăsate aproape inutilizabile după aplicarea unui patch recent publicat


Postări Recomandate

Windows-11-End-Task-780x410.png

 

 

Microsoft a anunțat săptămâna trecută KB5041585, o actualizare cumulativă care promitea multiple îmbunătățiri pentru utilizatorii de Windows 11, incluse la pachet cu remedii urgente pentru diverse bug-uri. Cum ar fi o problemă cu funcția BitLocker, manifestată prin blocarea PC-urilor cu mesaj de eroare BSOD.

Doar că ghinionul a lovit din nou pentru Microsoft, modificările aduse sistemului Windows 11 declanșând un alt bug, manifestat de data aceasta prin creșterea alarmantă a nivelului de utilizare CPU și închiderea forțată a anumitor aplicații, cu afișarea unui mesaj de eroare informând despre consumul prea mare de memorie. Dar până să se ajungă la asta, utilizatorii sunt frustrați cu înrăutățirea progresivă a performanțelor resimțite, simptome manifestate mai ales în cazul PC-urilor cu resurse limitate de memorie.

Printre aplicațiile „agățate” de bug-ul asociat cu actualizarea KB5041585 se numără Adobe Photoshop și Audition, dar probabil că sunt afectate și alte aplicații de productivitate în care sunt rulate sarcini mari consumatoare de memorie RAM. La aceeași categorie de aplicații „gurmande” intră și jocurile PC, plângerile apărute pe forumul Microsoft menționând titluri precum Diablo și World of Warcraft.

Deși simptomele variază de la un caz la altul, unii utilizatori reclamă că după aplicarea actualizării KB5041585 nivelul de încărcare a procesorului atinge 100% în mod constant, încetinind drastic performanțele resimțite și cauzând blocarea altor aplicații.

În lipsa unei rezolvări oficiale din partea Microsoft, singura soluție pentru restabilirea performanțelor pe PC-urile afectate este dezinstalarea manuală a patch-ului buclucaș, navigând în meniul Settings > Windows Update > Update history. Aici trebuie să folosești butonul Uninstall updates și să derulezi în lista apărută căutând patch-ul KB5041585, de care poți scăpa folosind opțiunea Uninstall afișată în dreptul acestuia.

Aparent, la sursa neplăcerilor ar fi o problemă a sistemului Control Flow Guard, dezactivarea acestei funcții de securitate Windows restabilind buna funcționare a PC-urilor afectate. Probabil că Microsoft investighează deja acest incident, urmând să distribuie o actualizare Windows Update care să corecteze patch-ul anterior.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate