Sari la conținut

[STIRI IT] Care sunt îmbunătățirile iPhone 16 la partea de camere foto


bLaZe.

Postări Recomandate

iPhone-16-1.jpg

 

iPhone 16 este pregătit cu multe îmbunătățiri la partea de camere foto, însă acestea nu ating fiecare aspect al părții de hardware, Apple părând că ia exemplul Samsung corectând doar acele lucruri care au atras cele mai multe nemulțumiri.

Spre exemplu, doar una dintre cele două camere două camere grupate pe verticală este complet nouă, Apple decizând să păstreze camera de 48MP întâlnită la modelul iPhone 15, aceasta reapărând cu aceleași lentile f/1.6 și promisiunea pentru zoom 2x ”optical quality”. Iar dacă informațiile obținute din rândul partenerilor de componente sunt adevărate, Apple probabil că va păstra același modul de cameră principală și pentru generația iPhone 17.

În schimb, camera ultrawide va primi lentile cu deschidere f/2.2, îmbunătățind calitatea pozelor obținute în condiții de lumină slabă, chiar dacă senzorul optic rămâne cu aceeași rezoluție de 12MP.

iPhone 16 și 16 Plus probabil că vor avea și un mod de captură macro, disponibil în premieră pe modele iPhone din gama „standard”. Spre exemplu, ai putea folosi această funcționalitate pentru a obține poze detaliate mai de aproape, fără să mai fi invidios pe utilizatorii de Android care primesc această funcționalitate pe telefoane mult mai ieftine.

Cât despre iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, acestea vin cu o cameră principală de 48MP și lentile cu deschidere f/1.78. În plus, modelul Pro primește camera periscope cu zoom optic 5x întâlnită la iPhone 15 Pro Max, rămânând de văzut dacă noul 16 Pro Max primește și el un upgrade la partea de hardware, sau doar optimizări la nivel de procesare a imaginii. Cum ar fi opțiune de captură în format ProRAW, la fel ca pe camera principală, pentru flexibilitate superioară la retușarea ulterioară a imaginilor.

De asemenea, versiunile iPhone 16 Pro și Pro Max ar trebui să primească opțiune de captură video la rezoluție 3K/120fps, cu sunet Dolby Vision. Iar asta nu ca opțiune de filmare slow-mo, ci pentru „lung metraje” cu nivel superior de claritate a imaginii.

Tot pe surse aflăm și despre noul buton de Captură adăugat pe carcasa telefoanelor iPhone 16. Aparent, acesta este bazat pe tehnologie capacitivă și poate măsura inclusiv forța de apăsare. Spre exemplu, ar putea îndeplini un dublu rol: focalizare/fixarea expunerii la apăsare ușoară și declanșarea capturii la apăsare completă, asigurând că rezultatul obținut va arăta exact așa cum te așteptai. Iar tehnologia capacitivă deschide și alte opțiuni, același buton putând funcționa și ca reglaj pentru zoom sau derularea imaginilor prin alunecări stânga-dreapta în modul galerie.

SURSA

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate