Sari la conținut

[STIRI IT] Gemini AI rezervă 3GB din memoria RAM a telefoanelor Pixel 9


exedus

Postări Recomandate

gemini-google-pixel-9-780x470.jpg

 

La pornire, telefoanele Pixel 9 afișează logo-ul Google în loc de Android, acesta schimbându-se în logo-ul Gemini chiar înainte să vezi meniul pentru deblocarea ecranului. Altfel spus, Google putea la fel de bine să redenumească seria Pixel 9 în Gemini Phone, arătând direcția reală pentru seria de telefoane Pixel. Dar nu ar fi dat bine în materialele de promovare, să schimbi Google Pixel în Google Gemini, sperând că fanii seriei nu-și vor pune șapca din folie de aluminiu, acuzând Google că îi transformă în cobai pentru un experiment vizând tranziția de la smartphone la AI-phone.

Până la urmă, distincția smart (din smartphone) poate fi considerată un precursor pentru AI, anunțând evoluția naturală a telefoanelor inteligente în direcția unor gadgeturi care nu doar te ajută să faci anumite lucruri, ci „lucrează” împreună cu tine precum un asistent de buzunar. Nu fără plată, Samsung și Apple lăsând deja indicii cum că va trebui să plătești pentru funcțiile avansate bazate pe AI, dar măcar ai o secretară/asistent care nu se plânge niciodată și încearcă din răsputeri să-ți facă pe plac, răspunzând la email-uri, reamintindu-ți de lucruri pe care ai promis că le faci și luând rolul de specialist photoshop, retușând pozele de amator pe care le faci de obicei.

Google a spus deja că Tensor G4 nu schimbă în mod fundamental așteptările în materie de performanță, noul chipset fiind proiectat pentru a face… lucruri, nu impresie bună. La fel și cu memoria RAM. Poate că vedeai 16GB și pe telefoane chinezești de acum câțiva ani, dar acel exces de RAM nu folosea la nimic, în afară de completarea listei cu specificații. Dar Pixel 9 folosește acea memorie suplimentară cu un scop precis: găzduirea Gemini AI.

Așa se face că un telefon Pixel 9 Pro cu 16GB RAM are de fapt mai puțin de 13GB accesibil pentru aplicații uzuale folosite de utilizatori, iar versiunile Pixel 9 cu 12GB RAM… mai puțin de 9GB utili.

Dar până la urmă, mai multă memorie RAM înseamnă că poți face mai mult cu telefonul tău. Chiar dacă o parte din respectiva memorie este „rezervată”, nu înseamnă că nu te folosești de ea ori de câte ori ceri ajutorul Gemini. Iar Google a căptușit noua serie Pixel cu o mulțime de funcții noi bazate pe AI, lista putând doar să crească în lunile ce vor urma.

Dar dacă vrei totuși să recâștigi porțiunea „absentă” din memoria RAM, află că arhitectura firmware-ului oficial face ca dorința ta să fie aproape imposibil de îndeplinit, partiția rezervată prin funcția MLocked (rezervată în mod normal pentru kernel-ul Linux) ridicând o barieră redutabilă. Alternativ, ai putea instala un ROM custom de Android, dar ar fi o risipă după ce ai cumpărat un telefon Pixel 9 cu preț supraevaluat, dacă ar fi să ne raportăm strict la specificațiile hardware.

Google ar vrea ca Gemini AI și seria de telefoane Pixel să fie practic sinonime, cel din urmă servind ca o extensie pentru partea de software. Și probabil că vom vedea o strategie similară și în tabăra Apple, dacă nu de la generația iPhone 16, atunci măcar în anii ce vor urma.

SURSA

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate