Sari la conținut

[IT] Dimensity 9400, cu 30% mai rapid decât predecesorul Dimensity 9300 și cu 35% mai eficient


Postări Recomandate

Dimensity-9400-1-e1714389620937-780x470.

 

 

Dimensity 9400 pare că va fi o alternativă solidă pentru Snapdragon 8 Gen 4, noul chipset MediaTek promițând să fie cu 30% mai rapid în single-core decât predecesorul Dimensity 9300.

Am aflat deja despre SD 8 Gen 4 că probabil va aduce unul dintre cele mai mari salturi de performanță între generații întâlnit vreodată la un chipset Qualcomm. Iar motivul ar fi nu că producătorul american a reușit mari progrese tehnologice, ci acela că și competiția face la fel, MediaTek venind tare din urmă cu un chipset ultra-competitiv. Ca la un joc de poker, MediaTek a forțat Qualcomm să intre în joc dând toate cărțile pe față, în speranța că va avea o mână suficient de bună pentru a rămâne în câștig. Și dacă ne luăm după primele benchmark-uri neoficiale, Qualcomm ar putea sta confortabil la masa producătorilor de telefoane-flagship pentru încă un an.

Dar potrivit unor zvonuri recent apărute pe rețeaua de socializare Weibo, și MediaTek are o mână cel puțin la fel de bună, chipsetul Dimensity 9400 lăsând mult în urmă predecesorul Dimensity 9300, despre care știm deja că are performanțe superioare în anumite privințe rivalului SD 8 Gen 3.

Chiar dacă insider-ul citat de către Digital Chat Station nu oferă date precise, un salt de 30% al performanțelor single-core ar pune Dimensity 9400 cel puțin la egalitate cu Snapdragon 8 Gen 4, dacă nu chiar puțin mai sus. Dar saltul de eficiență de 35% ar putea facilita performanțe multi-core chiar mai mari decât ale rivalului Qualcomm, cu condiția ca MediaTek să poată ține sub control temperaturile de funcționare.

Am aflat deja că Samsung a selectat un chipset MediaTek pentru gama de tablete Galaxy Tab S10, însă probabil Dimensity 9300, succesorul 9400 nefiind disponibil în timp util pentru lansarea planificată pentru începutul acestei toamne. Dar faptul că un jucător major precum Samsung devine client pentru chipseturi MediaTek din gama high-end prefigurează un an viitor problematic pentru Qualcomm, strategia bazată pe maximizarea profiturilor prin scumpirea agresivă a fiecărei generații de chipseturi aducând compania în situația de a pierde controlul asupra pieței pe care a dominat-o cu impunitate ani de a rândul în fața rivalilor mai competitivi, precum MediaTek.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate