Sari la conținut

[IT] Apple Maps va avea și aplicație de Android


Postări Recomandate

apple-maps-update-e1723215213189-780x470

 

 

După ce a anunțat o versiune primitivă de Apple Maps pentru web browser, creatorul iPhone pare hotărât să concureze Google pe terenul său, lansând o alternativă Google Maps pentru Android.

Putem doar spera că lansarea Apple Maps pentru Android nu va repeta fiasco-ul avut cu debutul Apple Maps pentru iOS 6, graba companiei în a da un răspuns competiției Google lovindu-se de natura foarte complexă a problemei abordare, Apple descoperind cât de greu poate fi să dezvolți un serviciu de hărți cu acoperire globală. Iar ambiția de a oferi dintr-un foc principalele funcții pe care Google le-a perfecționat timp de ani de zile doar a complicat lucrurile și mai rău. Deși părea simplu de pus în practică, reprezentarea 3D a hărților prin extrapolarea detaliilor lipsă din imagini 2D obținute prin satelit a adus nenumărate zâmbete și priviri mirate pentru utilizatorii Apple Maps, care au văzut poduri „prăbușindu-se” în ocean și detalii topografice complet distorsionate.

Dar nu se va întâmpla tot așa și cu versiunea Apple Maps pentru Android, nu?

Ce-i drept, Apple a acumulat ceva experiență cu platforma sa Apple Maps, îmbogățită între timp cu o alternativă Street View numită Look Around, oferind funcționalitate similară dar limitată în acoperirea oferita la nivel global.

La ce ar putea ajuta o versiune Apple Maps pentru Android. Păi, spre exemplu, ar deschide pentru Apple o piață cu 3.9 miliarde utilizatori de Android, gata de convins cu un serviciu de hărți ce poartă numele Apple chiar în titlu. Iar dacă unii dintre aceștia se decid să treacă la iOS, vor avea Apple Maps gata de folosit într-o versiune care funcționează chiar mai bine. Iar dacă ești utilizator de iOS și vrei să treci la Android continuând să folosești același serviciu de hărți… cineva de la Apple nu a gândit acest plan până la capăt.

Care sunt avantajele Apple Maps, promise deocamdată doar utilizatorilor iOS 18:

  • Hărți topografice cu trasee detaliate pentru toate parcurile naționale (din SUA)
  • Hărți pentru drumeții accesibile offline, cu mii de locații integrate în Apple Maps
  • Trasee de drumeții personalizate create de utilizator.
  • Notițe pentru trasee adăugate de utilizatorii Apple Maps, care vor apărea atunci când aceștia revin pe același traseu la o altă dată

Iar lista ar putea continua cu funcție de navigare GPS în mod auto și pieton, timpi de sosire pentru mijloace de transport în comun, trenuri și avioane actualizate în timp real, afișare în timp real a culorii semaforului (doar în anumite regiuni), mod de orientare la nivelul străzii, etc. Pe scurt, nimic din ceea ce nu poți avea deja și cu Google Maps. Dar poate că vrei să încerci o nouă alternativă Waze, Apple Maps pentru Android.

 

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate