Sari la conținut

[IT] Facebook va permite creatorilor să scape de avertizările primite dacă participă la „cursuri educaționale”


Postări Recomandate

facebook-jail.png

 

 

Ai propria ta pagină de Facebook și primești avertizări pentru distribuirea de conținut ce încalcă regulile platformei. Nu-i nimic, Facebook îți va permite să acționezi la fel la reținerea permisului de conducere, participând la cursuri de educaționale pentru a scăpa mai repede de penalizarea primită.

Administratorii de pagini Facebook știu deja cum funcționează. Încalci (chiar și fără intenție) regulile de postare și ești restricționat de la anumite funcții și beneficii (ex. opțiunea de monetizare, vizibilitate redusă pentru postările distribuite). Primești prea multe avertismente și stai „pe bară” câteva zile sau săptămâni. Repeți isprava de prea multe ori și rămâi fără pagina în care probabil ai investit deja mult timp și efort (inclusiv financiar). Dar Meta (administratorul Facebook) vrea în primul rând să facă bani prin valorificarea în scop publicitar a afișărilor generate de pagina ta. Așa că dacă ești suspendat, toată lumea pierde.

Nu că ar fi prea ușor să ajungi acolo, dar Meta tocmai ce a actualizat regulile platformei care te trimiteau în temuta „închisoare Facebook”, rezervată administratorilor de pagini care distribuie prea multe postări ce încalcă în mod flagrant regulile comunități. Astfel, dacă ai primit doar un avertisment îi vei putea anula efectele participând la cursuri educaționale interactive în care să înveți regulile de postare, promițând că nu le vei mai încălca în viitor.

Iar pentru a nu lăsa loc pentru exploatarea acestei portițe, Facebook informează că doar creatorii aflați la prima abatere sunt eligibili pentru „iertare prin educare”. Încălcările de gravitate deosebită, cum ar fi distribuirea postărilor care redau scene de exploatare sexuală, vânzarea de droguri de mare risc sau glorificarea organizațiilor și persoanelor periculoase nu pot fi eliminate.

Altfel spus, noul mecanism este intenționat pentru a-i ajuta pe creatori să-și corecteze „greșelile neintenționate”, potrivit Meta:

”Credem că prioritatea pe a ajuta oamenii să înțeleagă de ce le-am eliminat conținutul va fi mai eficientă în prevenirea recidivei, oferindu-ne nu doar o abordare mai corectă, ci și una mai eficientă”.

Nu este prima dată când Meta încearcă să-și reformeze sistemul de sancțiuni, care este o sursă frecventă de frustrare pentru utilizatorii penalizați de moderatori AI, pentru comentarii banale scoase din context sau distribuirea de imagini pe care algoritmii Facebook le interpretează în mod eronat.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate