Sari la conținut

[IT] Cât va costa Apple Intelligence pentru utilizatorii iPhone 16, după expirarea perioadei de gratuitate


Postări Recomandate

iOS-18.1-developer-beta-cu-Apple-Intelli

 

 

iPhone 16 vine cu Apple Intelligence și la fel ca Galaxy AI, noile funcții bazate inteligență artificială generativă vor fi complet gratuite, pentru un timp.

Apple nu ar trebui să repete greșeala făcută de Samsung, care a anunțat Galaxy S24 cu Galaxy AI fără să vorbească și despre „fine print” care preciza în termeni ambigui, parcă redactați de avocați, că funcționalitățile bazate pe AI ar putea să coste bani, după o anume perioadă de timp. Deocamdată nimic din partea Apple pe această direcție. Dar pe surse aflăm că accesul nu va fi ieftin.

Potrivit estimărilor preluate de televiziunea americană CNBC, citând partenerul Counterpoint Research Neil Shah, cumpărătorii iPhone 16 vor avea parte de un șoc odată ce telefonul nou achiziționat va depăși perioada de suport garantat, de obicei asimilată cu durata garanției standard (1-2 ani, în funcție de regiune).

Strâns cu ușa de competiție, Apple a pus bazele noii platforme Apple Intelligence semnând parteneriate incomode cu jucători deja bine stabiliți în industria serviciilor generative AI, precum Open AI și Google. Însă toate aceste costuri sunt doar amânate pentru o dată ulterioară, când fanii Apple vor fi deja mulțumiți cu ce primesc, permițând Apple să revină la modelul de business obișnuit, mult mai puțin generos.

Deoarece investițiile în AI sunt atât de costisitoare, Apple va ajunge în mod inevitabil să „paseze” utilizatorilor aceste costuri. Iar abonamentul „de bază”, potrivit estimărilor formulate de Counterpoint Research, ar putea avea ca tarif de referință 19.95 dolari/lună pentru consumatorii din SUA, ajustat cu câteva procente în minus pentru utilizatorii din regiuni cu o putere de cumpărare mai redusă.

Și este aproape sigur că noul serviciu va fi contopit cu actualul abonament Apple One, echivalent Google One pe Android. Altfel spus, plătești tariful cerut și beneficiezi de avantajele Apple Intelligence. Nu plătești, pierzi și avantajele pe care le aveai deja în pachetul Apple One, precum acces Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade și 50 GB de stocare iCloud. Chiar dacă vor fi destui utilizatori care să aprecieze avantajele Apple Intelligence, pentru cei mai mulți aceste extra-beneficii vor însemna doar o cheltuială în plus, indiferent dacă se folosesc sau nu de noile avantaje.

 

Deși vine ca o slabă consolare, probabil că Apple va lăsa și o versiune de Apple Intelligence pentru utilizatorii „free”. Dar experiența ar putea fi sărăcită de multe dintre beneficiile AI pe care le-ai considera de bază pe dispozitivele oferite de competiție.

Merită precizat că și Google are un abonament Google One AI Premium la prețul de 19,99 USD pe lună, aproape că invitând Apple să taxeze mai mult utilizatorii de iOS.

 

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate