Sari la conținut

[STIRI IT] SPAM-ul pe Facebook cu conținut generat de AI, alimentat chiar de Meta prin programul de bonusuri pentru creatori


exedus

Postări Recomandate

facebook-scam-2-780x470.png

Luată la puricat de specialiștii în social media, problema conținutului generat de inteligența artificială și răspândit la foc automat în rețeaua Facebook pare să aibă ca punct de pornire creatori de conținut „răsăriți” precum ciupercile după ploaie din țări de lumea a treia sau cu economie în dezvoltare, motivați cu vârf și îndesat de programul de bonusuri pentru creatori pus la dispoziție de… Meta.

Deși prin serviciile oferite (ex. Facebook și Instagram) Meta este un colos cu acoperire globală, la nivel de organizare compania americană pare complet „deconectată” de multe dintre regiunile de unde trage și spre care varsă bani cu nemiluita.  Altfel cum poate fi posibil ca un program de bonusuri menit să motiveze creatorii Facebook dornici de afirmare să fie exploatat inundând feed-ul de conținut cu imagini și clipuri virale generate de AI.

Potrivit unei investigații a 404 Media, programul intenționat să stimuleze utilizatorii, în special din țările în curs de dezvoltare, cu recompense financiare pentru conținutul de calitate încărcat pe platformă este exploatat la un nivel aproape industrial.

Potrivit publicației, influenceri din India și Asia de Sud-Est îi învață ca la școală pe „antreprenorii” în căutare de câștiguri rapide cum să exploateze algoritmii și sistemele de moderare a conținutului Facebook, obținând viralizarea producțiilor realizate cu imagini generate de AI.

Mulți folosesc Bing Image Creator de la Microsoft pentru a produce conținut bizar, adesea emoționant, care atrage un angajament ridicat din partea utilizatorilor impresionabili.

Adresându-se urmăritorilor săi veniți pentru instructaj, YouTuber-ului indian Gyan Abhishek arată cum o descriere de genul ”Postarea pe care o vedeți acum este a unui om sărac care este folosit pentru a genera venituri”, adăugată la imaginea generată de AI a unui bărbat în vârstă slăbit poate genera câștiguri de ”100 USD pentru 1.000 de aprecieri” prin programul de bonusuri al Facebook.

Deși valoarea recompensei per click variază de la un caz la altul, 404 Media a verificat că postarea virală consecventă poate fi un job în sine, generând câștiguri semnificative pentru creatorii de conținut din țări precum India.

Solicitați pentru clarificări de reprezentanții 404 Media, reprezentanții Meta au declarat doar că programul de bonusuri funcționează așa cum a fost intenționat și rămâne valabil dacă conținutul respectă standardele comunității iar reacțiile utilizatorilor sunt autentice.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate