Sari la conținut

[IT] Neuralink a implantat cu succes al doilea cip cerebral într-un pacient uman


Postări Recomandate

Elon Musk se așteaptă ca Neuralink să ofere implanturi altor opt pacienți în acest an.

 

Cip-Neuralink-foto-Neuralink-scaled-e170

 

 

Compania Neuralink a realizat recent al doilea implant cerebral într-un pacient, în cadrul unui studiu clinic ce vizează restabilirea unor funcții esențiale pentru persoanele paralizate, a anunțat Elon Musk într-un podcast. Dispozitivul, destinat să ofere pacienților paralizați abilitatea de a folosi dispozitive digitale doar prin gândire, a fost deja testat cu succes pe primul pacient, Noland Arbaugh, care acum poate naviga pe internet, juca jocuri video și folosi un cursor pe laptop doar prin puterea gândului.

Al doilea implant Neuralink

Noland Arbaugh, primul pacient care a primit implantul în ianuarie, a participat și el la podcast alături de Elon Musk și trei executivi de la Neuralink. Arbaugh a povestit că înainte de implant ținea un dispozitiv special în gură pentru a controla dispozitivele digitale. După implant, poate realiza aceleași acțiuni doar gândindu-se la ele, oferindu-i un grad semnificativ de independență și reducându-i dependența de îngrijitori.

 

Totuși, Arbaugh a întâmpinat probleme inițiale după operație, când firele subțiri ale implantului s-au retras, reducând drastic numărul electrozilor care puteau măsura semnalele cerebrale. Neuralink a remediat problema prin modificarea algoritmului dispozitivului pentru a fi mai sensibil, permițându-i lui Arbaugh să-și îmbunătățească viteza cu care poate controla un cursor doar prin gânduri, chiar și cu doar 10-15% din electrozi funcționând.

Ce urmează...

Elon Musk a menționat că se așteaptă ca Neuralink să ofere implanturi altor opt pacienți în acest an, ca parte a studiilor clinice în curs. Compania urmărește să testeze dispozitivul pe pacienți paralizați din cauza leziunilor măduvei spinării sau a sclerozei laterale amiotrofice (ALS), având ca scop final să permită acestor pacienți controlul dispozitivelor externe prin gândire.

Neuralink a obținut aprobarea FDA pentru a începe studiile clinice anul trecut și a implantat deja primul dispozitiv la începutul acestui an. Musk a dezvăluit că se așteaptă să aibă peste 1.000 de persoane cu implanturi Neuralink până în 2026.

La finalul lunii iulie, Synchron, o companie americană de tehnologie, concurentă cu Neuralink, a anunțat în premieră mondială utilizarea Apple Vision Pro de către un pacient care folosește un implant cu interfața creier-computer (BCI) Synchron.

Ambele companii urmăresc să dezvolte tehnologii care să îmbunătățească viața persoanelor cu paralizie și alte afecțiuni neurologice, dar abordările și realizările lor diferă în mai multe aspecte. Dar, în timp ce Neuralink pune accent pe tehnologii avansate și intervenții chirurgicale precise, Synchron adoptă o abordare minim invazivă pentru a facilita implementarea tehnologiei sale.

Neuralink și Synchron își concentrează eforturile pe restabilirea funcțiilor motorii și cognitive pentru persoanele cu dizabilități, dar în viitor aceste tehnologii ar putea fi utilizate și pentru a extinde capacitățile cognitive și fizice ale persoanelor sănătoase.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate