Sari la conținut

[IT] Circle to Search ajunge în versiunea Chrome pentru PC


Postări Recomandate

Google Chrome pentru desktop primește funcționalitatea Circle to Search, însă ar putea să nu fie la fel de convenabil de folosit ca pe smartphone-urile cu Android sau iOS.

Testată deocamdată cu versiunea Chrome 128 beta și firmware-ul ChromeOS 127 pentru Chromebook, funcționalitatea Circle to Search va fi disponibilă și pentru utilizatorii de PC-uri și laptopuri, utilizatorii având doar de încercuit ceea ce îi interesează din pagina web. Astfel, selecția încercuită cu degetul sau cursorul mouse-ului va servi ca expresie de căutare pe Google Search.

Doar că, cel puțin în forma actuală, pentru a accesa noua funcționalitate ai nevoie să instalezi extensia Google Lens și să accesezi opțiunea Search with Google Lens, din meniul Chrome afișat la click dreapta pe ecran. Abia după aceea conținutul tab-ului vizitat este încadrat cu animația familiară, permițând încercuirea elementelor despre care vrei să afli mai multe informații inițiind o căutare amănunțită. 

Inițial, funcționalitatea Circle to Search a debutat ca o exclusivitate pentru posesorii de telefoane Pixel 8 și Galaxy S24 Ultra, însă a fost rapid anunțată pentru și mai multe dispozitive. În caz că nu știai, Circle to Search îți permite să cauți despre orice pe internet încercuind pur și simplu ceea ce te interesează pe ecranul telefonului, sau mai nou, pe ecranul PC-ului. Nu mai trebuie să-ți bați capul alegând expresii de căutare, sau încercând să descrii ceea ce te interesează motorului Google Search. Doar încercuiești și cauți. Iar Circle to Search are marele avantaj de a îți permite să cauți și după ceea ce nu poți descrie în cuvinte simple. Cum ar fi, noii pantofi ai colegei de serviciu, poza dintr-o locație de vacanță cu care cineva din lista ta de Facebook te-a făcut invidios, sau orice ciudățenie văzută pe stradă sau pe internet. Pe desktop, evident că te vei limita la ceea ce surprinzi în pagini web, dar chiar și așa vei avea suficiente oportunități de a folosi Circle to Search. Odată ce noua funcționalitate va fi disponibilă oficial, o vei putea accesa prin click dreapta pe bara de adrese Chrome (pe Chrome OS), respectiv, selectând ”Căutare cu Google Lens” la click dreapta în versiunea Chrome pentru Windows sau macOS.

 

Circle-to-Search-Chrome.webp

 

 

sursă: Click

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate