Sari la conținut

[IT] Samsung confirmă folosirea Exynos 2500 în echiparea Galaxy S25


Postări Recomandate

Exynos-2500-780x470.webp

 

 

Samsung a inclus în cel mai recent buletin informativ adresat acționarilor precizări care nu lasă loc de interpretări cu privire la Exynos 2500, arătând că dezvoltarea chipsetului pentru telefoane high-end nu a fost oprită iar acesta probabil că va ajunge cel puțin în echiparea anumitor variante Galaxy S25.

Opțiunile sunt puține când vine vorba de cip-uri dezvoltate de Samsung folosind tehnologie de fabricație pe 3nm: Exynos 2500 (pentru telefoane high-end) și Exynos W1000 (dispozitive smartwatch), singurele care intră pe lista scurtă de cip-uri aflate acum în dezvoltare. Iar Exynos W1000 a fost anunțat la începutul acestei luni, singura opțiune rămasă fiind Exynos 2500 ca soluție pentru viitoarea familie Galaxy S25.

Exynos 2500 a fost menționat prima dată în raportul pentru rezultatele financiare din Q2-2024, fiind cumva normal ca acesta să nu dispară pur și simplu, principala dilema fiind dacă acesta va fi sau nu selectat pentru Galaxy S25. Dar în mod tradițional, Samsung nu are prea mulți clienți pentru chipsetul său de top, fiind greu de crezut că producătorul sud-coreean a găsit cumpărători suficient de mari pentru a justifica continuarea dezvoltării acestuia, fără ca Exynos 2500 să ajungă și în telefoanele produse sub brand propriu.

Potrivit zvonurilor, Exynos 2500 va avea un singur nucleu Cortex-X5 de înaltă performanță, cu frecvență între 3,2 și 3,3 GHz. Vor exista și trei nuclee Cortex-A730 cu performanțe de medie, respectiv frecvențe de funcționare între 2,3 și 2,5 GHz. Aranjamentul este completat cu două nuclee Cortex-A730 și patru A520, însă frecvențele acestora nu sunt cunoscute momentan. Accelerarea grafică va fi lăsată în seama unui GPU Xclipse 950 bazat pe arhitectura RDNA furnizată de AMD. Tot pe surse aflăm și că Galaxy S25 ar putea fi mai bun în echiparea Exynos 2500 decât cea cu SD8 Gen 4, Samsung reușit în sfârșit să egaleze rivalul Qualcomm în privința eficienței energetice.

Dacă nu apar evenimente care să deraieze planurile Samsung, așteptările sunt ca Exynos 2500 să fie folosit în echiparea versiunilor Galaxy S25 și Galaxy S25+, pentru majoritatea piețelor de desfacere, în timp ce Snapdragon 8 Gen 4 ar putea fi inclus de dispozitivele livrate către piețele chineze și unele regiuni din America de Nord (SUA).

 

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate