Sari la conținut

[IT] Minecraft, Outlook și Microsoft 365 au rămas nefuncționale timp de Aproape zece ore. Microsoft își cere scuze


Postări Recomandate

   

microsoft-crowdstrike-780x450.jpg

Urmând monumentalei gafe comise de partenerul CrowdStrike, Microsoft este bine de tot sub lupă, după ce a recepționat mare parte din înjurăturile trimise din toate colțurile lumii, de oricine avea un bilet anulat de avion, tren, autobuz sau rezervare la analize medicale.

Ce putea fi mai rău decât încă o pană majoră în serviciile Microsoft, după cea cauzată de partenerul de securitate CrowdStrike prin blocarea a 8.5 milioane de PC-uri din lumea întreagă, multe dintre acestea folosite în activități de serviciu cu importanță critică.

Și de data aceasta Microsoft dă vina pe altcineva, anume un actor rău intenționat care a inițiat atacuri DDoS bine coordonate împotriva serverelor companiei:

”În timp ce evenimentul declanșator inițial a fost un atac Distributed Denial-of-Service (DDoS)… investigațiile inițiale sugerează că o eroare în implementarea apărării noastre a amplificat impactul atacului, mai degrabă decât să-l atenueze”, a spus o actualizare despre site-ul web al platformei de cloud computing Microsoft Azure.

În traducere, Microsoft își asumă o parte din vină, prin neimplementarea unei strategii de apărare care ar fi putut să limiteze cu mult consecințele unui astfel de atac informatic. Însă tot Microsoft admite că a pus paie pe foc prin folosirea unor strategii prost gândite, care au amplificat efectele atacului intormatic.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate