Sari la conținut

[IT] Synchron a anunțat prima utilizare a Apple Vision Pro printr-o interfață creier-computer


Postări Recomandate

 

Integrarea-interfetei-creier-computer-Sy

Mark, un bărbat de 64 de ani, cu scleroză laterală amiotrofică (ALS) a fost încântat de experiență

Synchron, o companie americană de tehnologie, a anunțat în premieră mondială utilizarea Apple Vision Pro de către un pacient care folosește un implantat cu interfața creier-computer (BCI) Synchron. Mark, un bărbat de 64 de ani, cu scleroză laterală amiotrofică (ALS), a reușit să controleze cu gândul cursorul pe Apple Vision Pro, pentru a juca Solitaire, a viziona Apple TV și a trimite mesaje text.

Mark, care altfel nu ar putea folosi Apple Vision Pro din cauza pierderii funcțiilor membrelor superioare, a fost încântat de experiență. „Este foarte tare, îmi doream de ceva timp să încerc asta. E ca și cum aș urmări un film la cinema, totul prinde viață. Folosirea acestui tip de realitate augmentată are un impact puternic și îmi pot imagina cât de utilă ar fi pentru alții în situația mea sau pentru cei care și-au pierdut capacitatea de a se angaja în viața de zi cu zi. Te poate transporta în locuri pe care nu credeai că le vei mai vedea sau experimenta vreodată.”

Tehnologia interfeței creier-computer e asemănătoare cu cea dezvoltată de Neuralink, compania lui Elon Musk. În martie 2024, Neuralink a prezentat primul subiect uman care a primit implantul cerebral dezvoltat de companie. Noland Arbaugh, de 29 de ani, un tânăr paralizat de la umeri în jos ca urmare a unui accident la scufundări, a mutat o piesă de șah (într-un joc pe computer) cu puterea gândului și a petrecut o noapte întreagă jucând Civilization 6.

Integrarea interfeței creier-computer Synchron cu Apple Vision Pro

Apple Vision Pro este un computer spațial care îmbină conținutul digital cu lumea fizică, permițând utilizatorilor să rămână prezenți și conectați cu ceilalți. Vision Pro depășește limitele unui ecran tradițional și introduce o interfață tridimensională controlată natural prin ochii, mâinile și vocea utilizatorului.

Integrarea interfeței creier-computer Synchron cu Apple Vision Pro permite, în premieră, utilizatorilor care și-au pierdut mobilitatea mâinilor și vocea să interacționeze cu dispozitivul. Sistemul BCI este conceput pentru a fi simplu de utilizat și ușor de învățat.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate