Sari la conținut

[Stiri IT] Microsoft a blocat instalarea Windows 11 fără autentificare online, dar încă permite comutare la modul offline


Postări Recomandate

Windows__11-780x470.webp

 

   Poate că nu știai, dar Microsoft a eliminat opțiunea instalării Windows 11 folosind un cont offline de utilizator, luna trecută eliminând până și instrucțiunile pentru setarea unui cont local, după ce ai instalat deja sistemul de operare.

   Ei bine, instalarea Windows 11 fără autentificare rămâne în continuare blocată pentru utilizatori obișnuiți, însă Microsoft dă semne că se teme de posibile implicații legale, restabilind ghidul online pentru configurarea PC-ului fără cont Microsoft. Bonus, te alegi cu instrucțiuni pentru configurarea unui password reset disk, care să-ți permită să accesezi conturi la care utilizatorul respectiv a uitat parola.

   Parte dintr-un plan mai amplu pentru debarasarea funcțiilor Windows ”mai puțin importante”, Microsoft a îndepărtat pe 17 iunie ghidul online care te ajuta să configurezi un cont Windows 11 cu autentificare locală. Însă pagina cu titlul ”Change from a local account to a Microsoft account” a revenit la locul ei, semn că Microsoft a mers puțin prea departe cu urmărirea intereselor corporative.

   Astfel, dacă tocmai ai instalat Windows 11 și vrei să setezi contul pentru găzduire locală (doar pe PC-ul tău), ai doar de navigat la meniul Settings, la tab-ul Accounts, unde vei fi interesat de secțiunea Your info. Aici rămâne dor să bifezi “Sign in with a local account instead”, după care avansezi în sistemul de meniuri introducând numele de utilizator, parola și indiciul pentru parolă dorit, ajungând în cele din urmă la “Sign out and finish”.

Cum ar fi, nu mai poți configura un PC cu Windows 11 de la bun început fără conexiune la internet, dar măcar poți remedia situația mai târziu.

   Anterior, puteai preciza la instalarea Windows 11 o adresă email deja blocată de Microsoft, selectând la afișarea mesajului de eroare opțiunea pentru setarea unui cont local de utilizator, care nu obliga la setarea și autentificarea cu un cont Microsoft.  Însă opțiunile “Offline Account” sau “Sign in with a local account instead” nu mai puteau fi selectate direct.

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate