Sari la conținut

[Stiri IT] După Apple, X (Twitter) intră sub lupa Comisiei Europene pentru încălcări ale legislației Digital Services Act


Postări Recomandate

   Twitter-X-780x470.jpg

 

Autoritățile Europene par intrate într-o cursă pentru amendarea giganților tehnologici suspectați de încălcarea legilor introduse pentru protejarea datelor personale și a dreptului la intimitate, X, fosta rețea Twitter riscând amenzi usturătoare pentru ignorarea prevederilor Digital Services Act (DSA).

   Iar problemele ar fi pornit de la cum infamul ecuson albastru, introdus pe vremea fostei conduceri Twitter ca o modalitate pentru confirmarea utilizatorilor de bună credință, folosind un ecuson digital ce atestă că respectiva persoană a fost verificată de administratorii platformei și este de încredere. Doar că, imediat ce Elon Musk a ajuns la conducerea Twitter, simbolul echivalent cu noțiunea de reputație bună a fost transformat într-un „produs”, pe care oricine îl poate achiziționa în schimbul unei sume modice, reprezentând taxa de abonament lunar. Si se pare că abordarea platformei cu privire la verificarea plătită este ceea ce deranjează UE, care au etichetat pe bună practică această  strategie de marketing drept o practică înșelătoare care contravine intereselor utilizatorilor și nu corespunde practicii din industrie.

   Problema pare să fie că oricine poate obține o bifă albastră, chiar și teroriști talibani în căutare de recruți. Prin urmare, este „puțin” dificil să se determine autenticitatea conturilor în rețeaua X, odată ce persoane rău intenționate au ajuns să folosească acest privilegiu ca pe un paravan pentru desfășurarea activităților ilegale. În cele din urmă ecusonul X Verified a condus doar la o creștere a înșelătoriilor și a spam-ului, obținută dezarmând contracost algoritmii platformei care are trebui să vegheze împotriva acestor abuzuri.

   În plus, UE consideră că X are o lipsă de transparență în publicitate, gigantul tehnologic neavând o evidență clară a clienților de publicitate, care să permită excluderea celora care comit abuzuri în mod repetat. Potrivit Comisiei Europene, rețeaua X încalcă legislația DSA prin faptul că nu oferă reprezentanților autorităților îndreptățite acces suficient la datele publice. Potrivit Comisiei, cercetătorii sunt descurajați să realizeze proiecte sau forțați să plătească taxe mari pentru a-și face cercetarea.

   Potrivit Comisarului European, Thierry Breton, ”Ecusonul albastru reprezenta, cândva, surse de informații de încredere pe Twitter. Acum, cu X, opinia noastră preliminară este că aceștia înșală utilizatorii și încalcă DSA. De asemenea, considerăm că portofoliul de anunțuri al X și condițiile de acces la date impuse pentru cercetători neafiliați nu sunt în conformitate cu cerințele de transparență a DSA”

”Administratorul X are acum dreptul la apărare – dar dacă opinia noastră este confirmată, vom impune amenzi și vom solicita schimbări semnificative.”

 

sursă: Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate