Sari la conținut

[Stiri IT] YouTube Shorts testează noi funcții cu AI pentru utilizatori și creatorii de conținut, inspirate de TikTok


rudansky

Postări Recomandate

Telefon-YouTube-Shorts-foto-Pixabay-e171

Sursa: zonait

 

YouTube a anunțat lansarea mai multor funcții bazate pe inteligență artificială, menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor și creatorilor de conținut. Aceste funcții sunt momentan în faza de testare, sunt disponibile doar pentru un număr restrâns de utilizatori și par inspirate de TikTok. Desigur, nu sunt copii perfecte ale celor de pe TikTok, dar ideea e cam aceeași.

Noile funcții pe care le testează YouTube:

Începând cu 11 iunie 2024, YouTube testează o funcție care permite unui grup restrâns de creatori să-și proiecteze propriile efecte unice pentru Shorts. Toți creatorii vor putea folosi aceste efecte în propriile lor Shorts, explorând opțiunile disponibile prin butonul „Effects”. Această funcție se lansează inițial pentru un procent mic de utilizatori, dar se preconizează că va fi disponibilă pentru mai mulți creatori, mai târziu în acest an.

Pe 7 iunie 2024, YouTube a început testarea unei funcții care utilizează AI pentru a organiza secțiunile mari de comentarii la Shorts, pe tematici ușor de înțeles. Această funcție este destinată să ajute utilizatorii să înțeleagă și să participe mai ușor la conversații. Utilizatorii care fac parte din grupul de experimentare vor vedea o nouă opțiune de sortare după „Topics”, în secțiunile de comentarii ale anumitor clipuri Shorts, dar numai în aplicația de mobil.

Creatorii pot folosi aceste rezumate de comentarii pentru a intra în discuții sau pentru a se inspira pentru conținut nou. Temele generate de AI sunt extrase doar din comentariile publice, sunt excluse comentariile aflate în așteptare pentru revizuire sau cele care conțin cuvinte blocate.

3. Din 3 iunie 2024, YouTube testează Dream Screen, o funcție care folosește AI pentru a genera fundaluri verzi pentru Shorts. Creatorii din grupul de testare pot accesa această funcție. De exemplu, dacă un creator dorește un fundal cu „pădure fermecată de flori curcubeu” sau „piscina unui hotel de lux pe o insulă tropicală,” poate introduce aceste descrieri în Dream Screen și acesta le generează. Funcția a fost lansată inițial pentru un număr mic de creatori, dar YouTube intenționează să o extindă în decursul acestui an.

Funcțiile experimentale, cum ar fi efectele generate de utilizatori și Dream Screen, par menite să transforme conținutul Shorts într-unul mai captivant. În același timp, organizarea comentariilor cu ajutorul AI seamănă într-o anumită măsură cu rezumatele din Google Search. Nu știu dacă aceste funcții chiar ajută pe cineva, dar goana după noul aur îi va duce pe unii pe culmile bogăției, iar pe cei mai mulți nicaieri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate