Sari la conținut

[Stiri IT] Google ar vrea propria versiune Windows Recall, dar folosind utilizatorii Chromebook drept cobai, deocamdată


rudansky

Postări Recomandate

google-memory-e1717685887224.webp

Ce ar putea fi mai îngrijorător? Faptul că Microsoft a forțat introducerea unei funcții Windows Recall ce invită la supraveghere în masă? Sau că rivalul Google se arată entuziast în a o duplica pentru utilizatorii de Android?

Oricum ai face, nu prea ai cum să scapi de companiile de tehnologie și „apetitul” acestora pentru colectarea cât mai multor (eventual, toate) informații despre tine. Ai putea să treci la Linux, în ideea că nu poate fi chiar atât de rău pentru cineva care vrea să rămână conectat la internet, dar în același timp să fie „invizibil” pentru aproape oricine ar dori să-i urmărească fiecare mișcare în mediul online.

Dacă pe Windows se numește Recall, de la TotallRecall, atunci pe Android se poate numi foarte bine ”Memory” și atât. Cert este că funcționalitatea Windows 11 care te transformă în „subiect de studiu” pentru oricine ar dori să afle ceva (orice) despre tine ajunge și pe dispozitivele Chromebook, lăsând Apple în rolul de curajos ocrotitor al dreptului la intimitate online.

Potrivit vicepreședintelui Google responsabil de ChromeOS, John Solomon, platforma low-cost oferită de Google ar trebui să fie reprezentativă pentru mișcarea AI PC. Desigur, Microsoft presează deja pentru răspândirea conceptului de PC-uri Copilot+, folosind o platformă pe care ar putea să o controleze într-o anume măsură,  Snapdragon X Elite  de la Qualcomm, bazată pe arhitectura ARM și nu X86.

Ideea e că Microsoft și Snapdragon X Elite fac o pereche „de elită” pe subiectul AI, singura problemă fiind „cum convingi utilizatorii să o accepte”,  fără ca întreaga operațiune să semene ca o „violare” a dreptului la viață personală?

Ridicând și mai multe suspiciuni în ce privește premeditarea noului trend, Google a prezentat încă de anul trecut ceva numit Project Astra, numind-o drept viitorul AI și descriind inovația drept un ”agent universal” cu care poți interacționa în mod audio/video, derivat din tehnologiile Gemini și conectat la datele tale, pentru a-ți putea răspunde la orice solicitări. Doar că Microsoft a furat startul anunțând Windows Recall si cumva, ușurând efortul pentru Google în ce privește convingerea viitorilor cobai/utilizatori.

Ce-i drept, Astra reprezenta o abordare mult mai modestă ce nu părea intenționată în mod expres pentru utilizatorii Chromebook. Mai mult un concept menit să fie anunțat și, eventual, testat în cerc restrâns, observând apoi reacția publicului. Dar dacă Microsoft a luat inițiativa, atunci poate că proiectul poate avansa pe repede-înainte, ca nu cumva Google să rămână în urmă cu colectarea de informații.

 

Sursa: zonait

  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate