Sari la conținut

[STIRI IT] Tehnologie responsabilă și etică: importanța în business și viața noastră


Postări Recomandate

tehnologie.PNG

Raportul ”The State of Responsible Technology” realizat de MIT Technology Review Insights în colaborare cu Thoughtworks analizează starea tehnologiei responsabile. Aproximativ 75% dintre liderii din business consideră că folosirea responsabilă a tehnologiei va deveni la fel de importantă ca finanțele companiilor.

 

Aproximativ 75% dintre liderii din business consideră că deciziile tehnologice ale companiilor vor acorda utilizării responsabile a tehnologiei” aceeași importanță ca și implicațiilor financiare și de afaceri, conform raportului ”The State of Responsible Technology”.

Analiza a fost realizată de Thoughtworks, o companie globală de consultanță tehnologică care integrează strategia, designul și ingineria pentru a stimula inovația digitală, și MIT Technology Review Insights, care au colaborat pentru a explora modul în care companiile înțeleg utilizarea responsabilă a tehnologiei, ce le-a motivat să adopte practici mai responsabile și ce beneficii speră să obțină în urma acestei adoptări.

 

Etica și transparența în tech nu mai sunt opționale

Potrivit raportului, 73% dintre liderii de afaceri sunt de părere că utilizarea responsabilă a tehnologiei devine o nevoie stringentă în business.

"Să ne imaginăm un oraș ca Bucureștiul fără Internet timp de 24 de ore. Asta ca să conștientizăm cât de digitală a devenit viața noastră - personală și profesională. De la achitarea taxelor și check-in-ul sau comenzile online, până la fluxurile critice din transport și logistică - iar exemplele pot continua la nesfârșit. Cu cât tehnologia avansează, cu cât devine mai repede și mai mult omniprezentă - cu atât etica, transparența și utilizarea responsabilă nu mai sunt facultative - ele trebuie să fie parte din concepție, iar asta presupune o schimbare de paradigmă. Deciziile de design trebuie să fie luate nu doar ținând cont de aspectele pur legale, dar și din perspectiva drepturilor omului, a asumarii răspunderii pentru deciziile luate. Vedem apariția unor standarde care să faciliteze acest aspect - EU AI Act este un exemplu și suntem siguri că vor urma altele”, a declarat Adrian Locusteanu, Head of Demand, Thoughtworks România.

 

 

Sursa: marketingromania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate