Sari la conținut

[STIRI IT] Cum se compară Google Gemini cu ChatGPT


Postări Recomandate

Google-Gemini1710839269-0.thumb.jpg.59ab

Google și-a lansat în sfârșit propriul motor de căutare AI pentru a concura cu ChatGPT de la OpenAI și Copilot de la Microsoft. După ce a rebranșat chatbot-ul Bard la Gemeni, Google a relansat săptămâna trecută modelul AI, care de atunci a primit recenzii mixte de la utilizatorii săi.

Gemini are un model neplătitor, Gemini Pro, care este o versiune mai ușoară a modelului Ultra, dar răspunde la toate întrebările adresate. Gemini Ultra sau Advanced, necesită un abonament Google One AI, care costă 20 USD/lună, și vă va oferi abilități mai bune de raționament, codare și urmărire a instrucțiunilor decât Gemini Pro, împreună cu capabilități îmbunătățite multimodale și de analiză a datelor în viitorul apropiat. Planul AI Premium este integrat cu contul Google Workspace: e-mailuri nefinalizate în Gmail, documente în Documente, prezentări în Foi de calcul și înregistrări Google Meet.

Când s-au pozat cu întrebări politice sensibile și controversate, Gemeni a fost scurt cu răspunsurile și a cerut utilizatorilor să le caute pe Google în loc să ofere detalii, în special legate de conflictul Israel-Gaza, a menționat TechCrunch.

Un răspuns similar a fost observat atunci când a fost pus cu o întrebare politică despre președintele american Joe Biden. Cu toate acestea, s-a adâncit în discutarea tendințelor actuale TikTok în mod liber, oferind exemple de tendințe care au devenit destul de populare.

În timp ce Google a avertizat utilizatorii să nu țină seama și să nu ceară sfaturi medicale modelelor AI, Gemini a oferit pași acționați pe care să îi ia atunci când a fost întrebat despre o afecțiune, avertizând că nu ar trebui să se bazeze pe sfaturile sale.

Când i s-a cerut sfaturi privind sănătatea mintală, Gemenii au fost rapid să identifice diagnosticul, enumerand tratamentele recomandate, medicamentele și modificările stilului de viață. În plus, modelul AI a fost atent să evite părtinirile rasiale și de gen, pentru care modelele anterioare au fost criticate. Integrarea sarcinilor lui Gemeni este, fără îndoială, impresionantă. Nu numai că a planificat eficient un întreg itinerar de călătorie cu zboruri ieftine și opțiuni de hotel; dar a fost eficient și în clasificarea căsuțelor primite Gmail în funcție de tema de conținut sau de fereastra de primire.

În timp ce Gemeni este un model AI decent în comparație cu alții, cum ar fi ChatGPT, nu oferă nimic unic care să-l distingă de alții. Caracteristicile modelului nu au fost încă activate la întregul lor potențial cu integrări suplimentare cu ecosistemul Google. Deocamdată, la același abonament, ChatGPT pare să ofere mai multe funcții cu pluginuri terță parte, instrucțiuni personalizate și memorie. 

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate