Sari la conținut

[Stiri It] Texas, primul stat american care evaluează elevii cu inteligență artificială


Yumii

Postări Recomandate

                                                                                               Elevi-teste-verificate-cu-inteligenta-artificiala-foto-Pexels-scaled-e1712826945697-780x470.jpg

 

Agenția pentru Educație din Texas (TEA) a anunțat că introduce inteligența artificială în sistemul său de notare al elevilor din învățământul primar și gimnazial. Noua tehnică de evaluare numită ”hybrid scoring” va folosi un ”automated scoring engine”(ASE) pentru a înțelege testele mai repede și a comunica cu utilizatorii mai eficient, dar nu elimină complet factorul uman.

Reforma STAAR din 2023 a implicat și o schimbare a modului în care sunt evaluați elevii, pentru că a crescut numărul de răspunsuri la testele acestora, cu 13.6 milioane. Pentru a face față acestor modificări, TEA a trecut la evaluarea hibridă, combinând evaluarea automată cu evaluarea umană pentru a menține calitatea și a controla costurile.

Factorul uman este implicat în evaluarea hibridă prin supervizarea și validarea rezultatelor obținute prin notarea automată. În acest proces, rezultatele generate automat sunt revizuite și corectate de către evaluatori umani pentru a asigura acuratețea și fiabilitatea scorului final.

TEA a declarat : ”Acest tip de tehnologie este diferit de inteligența artificială în sensul că AI este un computer care utilizează algoritmi de învățare progresivă pentru a se adapta, folosește datele pentru a face ajustări și pentru a învăța în timp. În schimb, motorul de scorare automată este o bază de date închisă, cu date despre răspunsurile studenților accesibile doar de către TEA și cu controale stricte de confidențialitate contractuale, ale Cambium și Pearson (n.r. două companii din domeniul educației)."

 

                                                                                                                                                                                                                             sursa:Click aici.

  • Ador 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate