Sari la conținut

[Stiri IT] Samsung va aduce cipurile Exynos pe și mai multe telefoane Galaxy


Cizmă Bă

Postări Recomandate

Exynos-780x470.webp

Sursa : --> Click aici <--

 

Samsung va aduce cipurile Exynos pe și mai multe telefoane Galaxy !

 

Samsung a reușit cu Exynos 2400 să demonstreze că încă poate concura la gama high-end, iar asta oferă companiei un pretext să-și impună propriile chipseturi pe și mai multe dispozitive.

Prins într-un parteneriat incomod cu Qualcomm, Samsung cheltuie mai mult decât oricând cu achiziționarea chipseturilor care echipează telefoanele Galaxy. Deși consumatorii „jubilează” în toate piețele unde se întâmplă asta, pauza luată pentru rezolvarea problemelor ce au împiedicat cip-urile Exynos să atingă un nivel satisfăcător de performanță și eficiență este pe sfârșite.

Samsung a livrat în trimestrul Q4-2023 doar 13 milioane de telefoane bazate pe Exynos, în scădere cu 48% față de același trimestru din 2022. Drept consecință Samsung a obținut cu 44% mai puține venituri din chipseturile Exynos în trimestrul Q4-2023 de la an la an. Deși pierderile suferite au fost cumva compensate prin creșterea vânzărilor de telefoane, actualul aranjament este departe de idealul dorit de conducerea companiei, care mizează pe o revenire în forță a vânzărilor Exynos.

Potrivit statisticilor publicate de SamMobile, Samsung a cheltuit în 2023 8,87 miliarde de dolari pe achizițiile de chipset-uri pentru dispozitive mobile, în creștere cu 3,1% față de sumele plătite anul anterior. O parte din cheltuieli pot fi atribuite și creșterii cu 30% a tarifelor percepute de furnizori, Samsung anticipând economii importante prin folosirea propriilor cipuri Exynos pe mai multe telefoane în 2024.

Vestea bună ar fi că Samsung a prevăzut și un buget mai generos pentru activitatea de cercetare și dezvoltare, țintind consolidarea atributelor de performanță și eficiență pentru chipseturile sale.

Chiar dacă nu este la paritate perfectă cu Snapdragon 8 Gen 3, actualul chipset Exynos 2400 este cu doar câteva procente în urma acestuia, oferind rezultate solide la toate capitolele esențiale: performanță, temperaturi, consum. Deja, Galaxy A35 și Galaxy A55 debutează cu noi cipuri Exynos, compania urmând să elimine soluțiile MediaTek de pe majoritatea telefoanelor din gama low-end. Cât despre Galaxy S25, parteneriatul multianual deja semnat cu Qualcomm ar trebui să împiedice eliminarea completă a soluțiilor Snapdragon, măcar pentru dispozitivele livrate în anumite piețe de desfacere.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate