Sari la conținut

[Stiri IT] Xiaomi 14 Ultra primește listă cu specificații. Mai bun pentru poze decât Galaxy S24 Ultra?


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

xiaomi-13-ultra-e1686264595499-780x470.j

S U R S A

 

Așteptat pentru lansare și pe piața europeană, Xiaomi 14 Ultra primește listă neoficială cu specificații, conturând un upgrade mai degrabă incremental adus predecesorului 13 Ultra.

Xiaomi 13 Ultra nu a ajuns oficial pe piața europeană, așa că venirea succesorului 14 Ultra ar putea trezi interesul atât fanilor Xiaomi, cât și a pasionaților de fotografie care prospectează piața în căutarea unui camera-phone cu performanțe solide.

Din păcate, la fel ca Samsung și Apple, Xiaomi pare să fi trecut la strategia refresh-urilor graduale, lista cu dotările noului flagship rezonând suspect de mult cu ale modelului de anul trecut: ecran OLED LTPO de 120 Hz cu diagonală 6.73 inch și rezoluție QHD+, sistem quad-camera cu 50MP pe fiecare senzor.

Așa că dacă preferi în continuare telefoane cu ecran curbat, Xiaomi 14 Ultra îți va oferi una dintre cele mai performante soluții de pe piață, iar luminozitatea de 2600 nits este mai mult decât suficientă. Revenind la camerele foto, Xiaomi 14 Ultra va suporta captură cu zoom optic 1X, 3.2x și 5x, probabil și 10X fără prea mari pierderi de calitate, folosind o metodă de procesare asemănătoare celei întâlnită la Galaxy S24 Ultra. Dar spre deosebire de rivalul Samsung, camera principală primește Sony LYT-900, un senzor de clasă 1” cu pixeli de 1.6µm și lentile cu deschidere f/1.6 optimizate de Leica.

Chiar dacă nu dispune de procesarea avansată folosită de Samsung, camera lui Xiaomi 14 Ultra ar putea oferi poze de mai bună calitate, mai ales în condiții de lumină slabă. Camera frontală primește și ea un senzor relativ mare, cu rezoluție 32MO și pixeli de 0.7µm. Din păcate, s-ar părea că nici acum nu vei putea filma cu mai mult de 1080p/60fps pe camera frontală, însă vei putea comuta între oricare dintre senzorii camerei principale, filmând la rezoluție 4K/60fps.

Platforma de procesare este Snapdragon 8 Gen 3, susținută cu 12GB sau 16GB memorie RAM. În funcție de echiparea aleasă, vei putea avea 256GB, 512GB sau 1TB de stocare internă UFS 4.0. Din păcate, fără opțiune pentru card de memorie.

Un mic upgrade este oferit și acumulatorului, capacitatea sa urcând la 5300 mAh, dar probabil nu suficient cât să compenseze neajunsurile firmware-ului Xiaomi, recunoscut pentru aplicații bloatware și optimizarea nu foarte bună a consumului de energie. Poate că noul firmware HyperOS (bazat pe Android 14) va corecta și aceste aspecte. În schimb, avem încărcare rapidă la 90W prin USB-C, producătorul enunțând un timp de 35 minute așteptare pentru încărcare completă.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate