Sari la conținut

[Stiri IT] Luat pe nepregătite de Samsung, Apple anunță propria alternativă la Galaxy AI


Claudikes

Postări Recomandate

HIgiscm.jpeg

 

Cine se gândea că va veni o vreme când Apple este nevoit să ajungă din urmă Samsung, reacționând la inovații majore precum Galaxy AI,  pe care producătorul sud-coreean le-a adus în premieră pe piață.

Poate că ar fi prea mult să spunem că Apple este „speriat” de Samsung și avântul pe care compania l-a luat în nu mai puțin de două segmente de piață esențiale: telefoane pliabile și telefoane AI. Aș fi tentat să spun că Apple a rămas cam mult în urmă și la partea de design, dar ce să vezi: Galaxy S24 Ultra cu design exterior de S22 Ultra.

Nu e rău deloc pentru Samsung că a reușit să lanseze primul ”telefon AI”, însă Galaxy AI este mai mult un produs aspirațional, decât ceva folositor și practic. Dacă nu te încadrezi în publicul țintă: vorbitori de limba engleză și care își folosesc telefonul mobil doar în anumite moduri anticipate de inginerii Samsung, ajungi destul de repede la concluzia că tot acest „hype” ridicat în jurul Galaxy AI și a tehnologiilor generative AI este doar încă o „manie” de exploatat în scopuri de marketing.

Iar cum AI-ul este „tema” anului 2024, Apple nu are de ales decât să ajungă din urmă și să ne arate tuturor „cum se face”. Și da, compania din Cupertino are o lungă istorie cu inovații preluate târziu, dar făcute bine. Doar că de data asta generative AI chiar e un subiect nou, Apple neavând prea mult timp să cearnă și să rafineze ceva ce e încă nou și la competiție. Dar vestea trebuie dată, așa că CEO-ul Tim Cook a venit să confirme disponibilitatea funcțiilor generative AI pentru următoarea serie iPhone.

iOS 18 va fi primul firmware Apple centrat pe AI generativ

Potrivit informațiilor obținute pe surse, iOS 18 va fi una dintre cele mai ample actualizări iOS create vreodată, presiunea resimțită pentru adăugarea de funcții AI generative împingând creatorul iPhone în afara zonei sale de confort. De data asta nu mai e timp pentru actualizări incrementale și funcții testate exhaustiv, urmărind inclusiv greșeli făcute de competiție.

Chiar dacă nu a intrat prea mult în detalii, șeful Apple a menționat cu ocazia informării trimestriale despre veniturile companiei că inovațiile generative AI pregătite pentru noua serie iPhone vor fi lansate „mai târziu în acest an”.

Fără a intra în alte detalii, Cook a adăugat: ”Permiteți-mi să spun doar că există o oportunitate uriașă pentru Apple cu inteligența artificială generativă și cu inteligența artificială în general”. Gândiți-vă la asta ca pe un indiciu pentru fanii iPhone care ar putea simți oarecare invidie, văzând capabilitățile AI oferite de Galaxy S24. Mesajul Apple pentru fanii iPhone este că nu au fost uitați, capabilități similare sau mai bune, bazate pe AI generativ, urmând să fie anunțate din a doua jumătate a acestui an.

 

Sursa

  • Like 6
  • Fortzaaaa 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate