Sari la conținut

[Stiri IT] AMD lansează Radeon RX 7600XT, o nouă soluție pentru gaming de buget


Claudikes

Postări Recomandate

NpMXIF1.jpeg

 

Anunțată mai întâi la CES 2024, Radeon RX 7600XT vine cu 16GB memorie VRAM și un GPU cu arhitectură AMD RDNA 3, intenționat pentru gaming la rezoluție 1080p.

Unitatea GPU dispune de 32 Compute Units și 32 Ray Accelerators. De asemenea este inclus și un accelerator AI. Cip-ul cu frecvență de până la 2755MHz în modul boost are un consum TGP de 190W și este configurat cu 16GB memorie GDDR6 pe 128 biți, cu până la 477 GB/s lățime de bandă.

AMD recomandă noul GPU drept un competitor pentru NVIDIA GeForce RTX 2060, oferind de până la 1,9X mai multă performanță în raytracing și suficientă memorie video pentru a face față oricărui joc de generația actuală. Însă mai de grabă, Radeon RX 7600XT va fi un rival pentru NVIDIA RTX 4060 Ti 16GB, AMD pariind pe argumentul prețului mai mic pentru obținerea unui avantaj competitiv. Dar noul GPU va avea parte de competiție și din tabăra Intel, seriile Intel Arc A770/A750 promițând un nivel de performanță comparabil în multe jocuri, soluția intel fiind avantajată și de interfața de memorie pe 256biți.

 

P0oYyCJ.jpeg

 

Principalele caracteristicile seriei Radeon RX 7600 XT sunt:

Tehnologia de generare a cadrelor AMD Fluid Motion Frames (AFMF), similară NVIDIA DLSS și capabilă să ridice framerate-ul în jocurile suportate. Tehnologia AMD HYPR-RX simplifică și gestionează interacțiunea simultană a tehnologiilor AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution și AMD Radeon Boost pentru a obține un efect de multiplicare a performanței.

Poți folosi Radeon RX 7600 XT și pentru video encoding, motorul media de codare/decodare suportând inclusiv codecul AV1.

Conectori DisplayPort 2.1 și HDMI 2.1 pentru rezoluții și rate de refresh ultra-înalte, folosind monitoare de gaming

Radeon RX 7600 XT este disponibil începând de astăzi prin partenerii AMD, inclusiv Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire și XFX, la un preț recomandat de vânzare (SEP) de 329 de dolari americani.

Sursa

  • Like 6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate