Sari la conținut

[Știri IT] -SD Association anunță PCI Express 4.0 pentru carduri SD. Viteze de până la 2GB/s și eficiență sporită.


seven7sin

Postări Recomandate

SD Association, organismul responsabil cu dezvoltarea și standardizarea cardurilor de memorie SD, pregătește o nouă versiune a standardului SD Express, cu suport pentru conexiuni PCI Express 4.0 x1 și viteze de transfer de aproape 2GB/s.

Ajuns la etapa finală de testare și validare, setul de specificații SD Express version 9.1 deschide calea pentru dublarea vitezelor de transfer posibile pentru carduri SD și microSD. Spre comparație, actuala versiune microSD Express a debutat în luna februarie 2019 cu suport pentru conexiune PCI-Express 3.0 x1 la viteze de până la 985MB/s. În ambele cazuri vorbim despre lățime de bandă teoretică, neluând în considerare aspecte precum algoritmul de corecție a erorilor, formatul de împachetare a datelor, eficiența controller-ului de memorie, toate trăgând în jos în viteza obținută în mod real.

Cumpărătorii vor putea identifica noile carduri SD prin marcajul „SD Express Speed Class”. Pe viitor, există și planuri pentru o clasă ce va folosi PCI Express 4.0 x2, ajungând la viteze de aproape 4GB/s.

microsd-780x470.jpg

 

De asemenea, vor fi introduse patru noi clase de memorie pentru formatele SD card deja disponibile: SD Express Speed Class 150, Class 300, Class 450 și Class 600, cifra atașată reprezentând viteza teoretică în MB/s, atât la citirea dar si scrierea datelor. Această clasificare ar trebui să permită cumpărătorilor să identifice cardul SD de care au nevoie pentru dispozitivul lor. Desigur, în practică rezultatele vor varia ca și până acum, unii producători fiind mai „cinstiți” decât alții.

 

sd-card-standards-e1699026465328.jpg

 

Standardul SD Express 9.1 aduce și alte îmbunătățiri pentru gestionarea consumului de energie și căldura reziduală. Altfel spus, incidentele precum „decesul” subit al cardului microSD după copierea unui volum mai mare de fișiere ar trebui să devină cu adevărat excepția și nu o „regulă” nescrisă pentru cardurile de memorie din categoria ieftine și foarte ieftine.

Singurul mister rămas de elucidat este când vor fi puse în vânzare primele dispozitive și carduri cu SD Express 9.1. Știm doar că actuala generație de smartphones și tablete nu sunt compatibile și probabil, nici cele de anul viitor.

 

                                                                                                                                                 SURSA:ZONAIT

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate