Sari la conținut

[Știri IT] - Încep să apară SSD-urile PCIe 5.0 cu viteze de până la 14GB/s.


seven7sin

Postări Recomandate

De curând a avut loc 2023 Flash Memory Summit, o expoziție în care cei mai mari producători din domeniul stocării și-au prezentat cele mai noi tehnologii. Dar starurile showului au fost SSD-urile PCIe 5.0 și inovațiile aduse în această categorie de produse, iar printre cele mai interesante chestii prezentate s-a numărat și controller-ul de memorie SM2508 de la Silicon Motion. Oferă aceeași viteză de până la 14GB/s cu care se laudă și alți producători, însă iese în evidență prin consumul de 3.5W.

Cea mai mare problemă a SSD-urilor PCIe 5.0 este căldura generată. Dacă credeați că Samsung-urile PCIe 4.0 care ating 90 de grade sunt greu de răcit, să vedeți de ce sistem de răcire au nevoie astea noi. Și mai mult de-atât, producătorii susțin că momentan nu poți instala un SSD M.2 PCIe 5.0 într-un notebook fix din cauza asta. Dar cu un nou controller performant și cuminte ca și consum, gen cel de la Silicon Motion, am putea vedea o schimbare în această direcție.

 

Bine, ăsta este un take optimist asupra acestei situații, întrucât 2023 Flash Memory Summit a găzduit și prezentarea unui SSD next-gen. Este vorba despre un XPG Neonstorm care folosește controller-ul SM2508, însă îl răcește cu ajutorul unui sistem pe lichid integrat. Adică despre ce vorbim? Dar conform celor de la PC Gamer, SSD-ul cu pricina era mai mult un prototip care s-ar putea ca nici măcar să nu funcționeze, deci nu putem încă să judecăm acest aspect.

 

                                                                                                                                              SURSA:ZONAIT 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate