Sari la conținut

[Stiri Gaming] Linux a depășit macOS ca popularitate pe Steam


Rusu Radu

Postări Recomandate

Linux a depășit macOS ca popularitate pe Steam

 

steam-valve_sts-1024x576.jpg

 

 

Linux este acum al doilea cel mai popular sistem de operare pe platforma de distribuție de jocuri video Steam, după ce a depășit macOS.

Succesul se datorează, bineînțeles, consolei portabile Steam Deck, care rulează o versiune de Linux, numită SteamOS. Dispozitivul se bucură de mare popularitate, deși nu este disponibil oficial în multe țări.

Potrivit firmei de cercetare a pieței Omdia, Valve va depăși 3 milioane de unități vândute în total până la sfârșitul acestui an. Anul trecut, compania a livrat 1,6 milioane de unități.

 

 

Windows este, de departe, cel mai utilizat sistem de operare de pe platforma Steam, cu o cotă de piață de 96,21%. Pe locul doi este acum Linux, cu 1,96%. Sistemul de operare dezvoltat de Apple ocupă poziția a treia, cu o cotă de 1,84%.

Producătorul iPhone și iPad nu se dă însă bătut pe segmentul de gaming și plănuiește să crească popularitatea computerelor sale în domeniu. Compania a anunțat, la WWDC 2023, o unealtă – Game Porting Toolkit – care permite portarea jocurilor de Windows pe macOS.

 

Sursa: steam

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate