Sari la conținut

[Stiri IT] - Apple vrea să crească prețurile pentru iPhone 15 Pro și Pro Max


devylinn @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

ezgif-com-gif-maker-1-1-780x470.jpg

An de an, cei de la Apple „ne surprind” cu câte o lansare nouă de telefoane. Doar că odată cu iPhone 15, prețurile s-ar putea majora simțitor. Asta se datorează unui cumul de factori care au afectat compania americană destul de puternic în ultima perioadă. Și tot factorii ăștia ne-aduc și la subiectul de astăzi: Apple nu va accepta să piardă bani din cauza inflației și a scăderii numărului de unități vândute, așa că modelele mai scumpe de telefoane ale producătorului vor deveni și mai valoroase.

Informația vine de la Bloomberg, care par să fie la curent cu tot ce se întâmplă în spatele cortinelor. Aceștia susțin că Apple a plasat o comandă de 85 de milioane de telefoane iPhone 15 pentru anul acesta, o sumă cu cinci milioane mai mică decât comanda inițială de iPhone 14. Se pare că planurile companiei ar suna cam așa: producem un număr de unități similar cu anul trecut, le vindem mai scump și profitul rămâne neafectat de inflație și scăderea vânzărilor.

Se pare că planurile companiei au fost însă puse în pericol. Momentan, cei de la Apple au probleme cu producția de ecrane pentru iPhone 15 Pro și Pro Max, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra stocurilor în perioada lansării. În plus, piața de smartphone-uri continuă să pice în cap, iar până la final de an ne putem aștepta la o scădere de până la 3.2%. Același raport ne dă însă și speranță, spunând că undeva pe anul viitor ne putem aștepta la o rederesare.

Halatudom’le, cât costă halatu’?” În cazul ăsta nu știm încă, dar ceva îmi spune că ne așteptăm la o majorare de preț de minim 100 de euro. Asta va face din iPhone 14 Pro, ultimul model Pro de la Apple cu preț din trei cifre. Bine, și ăsta e tras de urechi cu un preț de plecare de 999$, dar tot e mai bine decât suma de 1,100 – 1,200$ la care va fi disponibil iPhone 15 Pro… babil. Dar am și-o veste bună, anume că versiunea standard a telefonului nu va fi mai scumpă, prețul de plecare fiind același ca la 14, adică 799$ pentru ăla simplu, 899$ pentru ăla cu Plus în coadă.

S U R S A : zonait.ro

  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate