Sari la conținut

[Stiri Gaming] - Steam Hardware Survey demonstrează că lumea lasă în urmă monitoarele Full HD.


seven7sin

Postări Recomandate

steam-logo-780x470.jpg

 

În cel mai recent Steam Hardware Survey, Valve sugerează că peisajul PC-urilor de gaming suferă o schimbare notabilă. Deși majoritatea gamerilor se bazează în continuare pe NVIDIA GTX 1060, care are nu mai puțin de 7 ani, și joacă pe monitoare 1080p, o „revoluție a rezoluției” ar putea fi la orizont.

 

Comunitatea de PC gaming pare să se confrunte cu așteptări mari în ceea ce privește performanța. Mulți ar putea crede că un GPU cu performanță echivalentă cu PS5 este la fel de accesibil, dar nu e chiar așa. Chiar și o placă video precum RTX 4070 depășește un PS5 ca preț, în timp ce alternativele mai ieftine, cum ar fi RTX 4060, nu pot oferi aceeași calitate vizuală la rezoluție 4K în comparație cu consolele de generație actuală.

 

Pentru mulți jucători pe PC, a rămâne cu monitoare de gaming 1080p este o necesitate mai degrabă decât o preferință. Dacă și-ar permite o placă video capabilă de 4K în 2023, și-ar cumpăra una, dar costul extra pentru monitoare cu rezoluție 4K creează o barieră greu de înfrânt. Cu toate astea, datele indică faptul că jucătorii încep să facă tranziția de la 1080p la 1440p și 4K. Steam Hardware Survey-ul din iunie arată că 2,33% dintre utilizatori au renunțat la 1080p, favorizând în cea mai mare parte mai mulți pixeli pe inch.

 

Procentul s-ar putea să nu pară semnificativ, dar dat fiind cei aproximativ 120 de milioane de utilizatori lunar ai Steam, cifra reprezintă aproximativ 2,7 milioane de jucători care au trecut de la 1080p doar în luna iunie, mulți dintre ei folosind acum monitoare de gaming 1440p și 4K. Pe măsură ce noile modele de plăci grafice devin mai accesibile și prețurile ecranelor de înaltă rezoluție se normalizează, această trecere către UHD sau ‘Ultra High Definition’ nu este surprinzătoare.

 

                                                                                                                                                             Sursa ( zonait.ro )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate