Sari la conținut

[Stiri IT] - Un iPhone din prima generație tocmai s-a vândut cu 63.356 USD


devylinn @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

imageedit-20-5289943465.png

În cazul puțin probabil în care dețineți un iPhone sigilat, de prima generație, este posibil să doriți să îl duceți la o casă de licitații. Unul dintre telefoanele Apple care corespunde acestei descrieri s-a vândut în weekend la un preț record pentru un iPhone: 63.356 USD, de peste 100 de ori prețul inițial.

Steve Jobs a prezentat iPhone-ul în lume pe 9 ianuarie 2007, la MacWorld San Francisco, înainte de a fi lansat pe 29 iunie, pentru 499 USD pentru versiunea de stocare de 4 GB sau 599 USD pentru telefonul cu 8 GB. Primul model are și o cameră de 2 megapixeli și un ecran de 3,5 inchi.

LCG Auctions, casa de licitații care s-a ocupat de vânzare, observă că iPhone-urile de prima generație sigilate din fabrică sunt articole extrem de dorite de colecționari; ultimul s-a vândut cu aproape 40.000 de dolari în octombrie anul trecut.

Cea mai recentă licitație pentru iPhone a avut o ofertă de pornire de 2.500 USD și a atras 27 de oferte. Oferta câștigătoare a fost de 63.356,40 USD, cu peste 20.000 USD mai mult decât dispozitivul similar de primă generație scos la licitație la sfârșitul anului trecut.

Insider raportează că iPhone-ul în cauză are o poveste interesantă. Prietenii vânzătorului Karen Green i-au cumpărat-o când a primit un loc de muncă la PetSmart în 2007, dar Green avea deja trei linii telefonice cu Verizon, iar iPhone-urile la acea vreme puteau folosi doar AT&T. Ea s-a gândit să-l vândă de mai multe ori de-a lungul anilor și a decis să-l evalueze după ce a auzit despre unul care s-a vândut pe eBay pentru 10.000 de dolari.

Green a preluat telefonul în emisiunea TV de zi „Doctor & the Diva” în 2019, unde a fost evaluat la 5.000 de dolari. Ea a ținut dispozitivul încă câțiva ani până a auzit despre iPhone care s-a vândut cu aproape 40.000 de dolari. Acest lucru s-a întâmplat exact când Green deschidea un studio de tatuaje cosmetice numit Tattician în New Jersey.

Dacă aș putea să rețin la telefon încă 10 ani, probabil că aș face-o”, a spus ea. „Singurul motiv pentru care vând acel telefon este că trebuie să susțin această afacere.”

Echipamentul original Apple atrage adesea sume mari de la colecționari și fani. Unul dintre cele mai recente a fost computerul Apple-1 semnat de Steve Wozniak, care s-a vândut cu aproximativ 340.000 de dolari. Dar aceasta este aproximativ jumătate din suma record pe care cineva a plătit-o pentru un Apple-1; un model vândut cu 950.000 USD în 2014.

S U R S A : newit.ro/mobile/

  • Like 3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate