Sari la conținut

[Stiri IT] Concedieri masive la giganți tech: nu mai ești în siguranță în IT, la Google, la Spotify


Adr1anI

Postări Recomandate

spotify-800x450.jpg

 

 

Gigantul suedez de streaming audio plănuiește reduceri de locuri de muncă după concedieri recente de la Apple, Google, Microsoft și Amazon.

Spotify Technology, gigantul suedez de streaming audio, se pregătește să anunțe concedieri de îndată ce săptămâna aceasta, a raportat Bloomberg News, adăugând la o baie de sânge la nivel de industrie care a costat mii de locuri de muncă la Apple, Google, Microsoft și Amazon.

Numărul de reduceri de locuri de muncă luate în considerare la serviciul de streaming popular nu este clar, a raportat Bloomberg.

În octombrie, Spotify, care are aproximativ 9.800 de angajați, a renunțat la 38 de angajați de la studiourile sale de podcast Gimlet Media și Parcast.

Spotify, care și-a văzut prețul acțiunilor scăzând cu 66% anul trecut, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Firmele de tehnologie au tăiat mii de locuri de muncă în ultimul an, deoarece încetinirea veniturilor din publicitate și temerile de recesiune determină reevaluări ale numărului de angajați care au crescut în timpul pandemiei de COVID-19.

Industria se clatină

În ultimele săptămâni, Google, Microsoft și Amazon au renunțat la un număr total de 40.000 de angajați, după ce Meta și Twitter au redus peste 18.000 de angajați la sfârșitul anului trecut.

Alphabet, compania-mamă a Google, a anunțat că va elimina 12.000 de locuri de muncă. Vestea a fost oferită de CEO-ul Google, Sundar Pichai, care le-a spus angajaților că firma va începe imediat disponibilizările în SUA.

Procesul ar dura mai mult în alte țări, a scris Pichai, din cauza „legilor și practicilor locale”.

Disponibilizările Google, la fel ca majoritatea celorlalte companii de tehnologie, au fost atribuite supraangajării la începutul pandemiei, urmată de o cerere scăzută pentru servicii digitale.

„În ultimii doi ani, am văzut perioade de creștere dramatică”, a scris Pichai în e-mail. „Pentru a egala și a alimenta această creștere, ne-am angajat pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi.”

Peste 55.000 de angajați din domeniul tehnologiei din întreaga lume au fost disponibilizați în 2023 până acum, potrivit datelor colectate de site-ul Layoffs.fyi.

Sursa Cick pentru sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate