Sari la conținut

[Știri Gaming] - Copiii nu mai dorm, nu mai mănâncă: Mai mulți părinți au dat în judecată dezvoltatorul Fortnite


dRama t i c a

Postări Recomandate

copil-fortnite-prf-1024x682.webp

 

Un proces colectiv a fost deschis în provincia Quebec din Canada împotriva Epic Games, dezvoltatorul jocului fenomen Fortnite.

 

Mai mulți părinți susțin că titlul de tip battle royale i-a făcut pe copiii lor dependenți de el. Inițiatorii procesului spun că, din cauza jocului, cei mici nu mai dorm, nu se mai spală sau nu mai mănâncă, transmite BBC News.

 

Un judecător de la Curtea Supremă a dat undă verde acestui caz, dar nu a fost de acord cu una dintre acuzațiile aduse companiei Epic Games: că ar fi conceput intenționat jocul pentru a crea dependență.

 

„Asta nu exclude posibilitatea că jocul poate crea de fapt adicție”, a precizat judecătorul Sylvain Lussier.

Părinții au precizat în documentele depuse că în 2018 Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut existența dependenței de jocuri video.

Unul dintre avocații părinților a asemănat Epic Games cu un producător de tutun.

Compania a negat validitatea procesului într-o declarație făcut pentru BBC News. Potrivit reprezentanților săi, jocul le oferă părinților posibilitatea să vadă cât timp petrec în el copiii lor și necesită aprobarea lor pentru orice tranzacție financiară.

 

„Credem că dovezile vor arăta că acest caz este lipsit de fond”, a transmis Epic Games.

Titlurile de tip battle royale au dat naștere la pasiuni puternice inclusiv în rândurile adulților. Un jucător din echipa Angliei este atât de pasionat de Fortnite încât a cărat după el un desktop de gaming complet la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Mai mult, o tânără din Malaezia, mamă a unui copil de 3 ani, a plecat în 2020 de acasă pentru a trăi și juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet. 

 

Sursa Click pentru sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar si parintii le cumpara pc-uri si nebunii

Acum ce sa le faci, fortnite nu ii obliga sa se joace.

Vor platii cheltuielile de judecata toti

 

Ca si la aparate.. sa dam in judecata ca nu castigam la ele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aia zic, dacă un părinte responsabil ar face un program copilul său de o oră - doua la calculator, poate nu ar mai face plângeri împotriva companiei. 

Când eram mica, tata mă lasă doar o oră la calculator, și făceam pe rand cu surorile mele. 

Oricum, nu mai e ce-a fost pe vremea mea, s-au schimbat multe, părinți care au ajuns sa fie certați de către proprii copii sau mai grav, omorâți din cauza a mulți factori. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai bine le impune niste limite pana la o anumita varsta, cu toti cred ca am avut limite de ore pana la o anumita varsta, eu de exemplu cand aveam 8 ani ma obligau parintii maxim maxim 2 ore pe zi/calculator, nu mai mult..

Iar legat de fortnite, nu stiu daca are un minim de varsta, ca este destul de competitiv si nu ar fi in regula sa se joace toti copii sub o anumita varsta.. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate