Sari la conținut

[Stiri IT] - Razer Blade 2022 face trecerea la USB 4 prin intermediul unei actualizări software


Apollo22 @ LCS

Postări Recomandate

image.png.9dec758fdbd51ce64c660dbeb3a7532e.png
 

Laptopurile produse de Razer au fost mai mereu extravagante, iar Blade 14 (2022) nu este cu nimic diferit. Doar că nu mai are aspectul ăla de laptop de gaming, ci a mers pe o linie de design minimalistă care îl face să semene mult cu Apple. Și chiar dacă aspectul nu mai urlă „extravagant„, dotările o fac. Iar cea mai tare chestie pe care am auzit-o în ultima perioadă este despre un update software care transformă porturile USB 3.2 Gen.2 de pe laptop în USB 4 cu suport pentru Thunderbolt 4.

USB-urile deja prezente pe Razer Blade 14 2022 sunt standardul USB 3.2 Gen.2, ceea ce înseamnă că ating maxim 20Gbps. Cu un simplu update software aceste porturi au devenit de două ori mai bune, ceea ce înseamnă că pot atinge 40Gbps. Cei de la Razer susțin că acest upgrade va extinde compatibilitatea cu diverse periferice și le va permite utilizatorilor să folosească dock-uri Thunderbolt 4, plăci video externe, ori să lege mai multe monitoare în serie.

Razer Blade 14 a primit și un upgrade de securitate

Tot cu această ocazie am aflat și despre chip-urile de securitate Microsoft Pluton. Se pare că acestea au fost parte din dotarea laptopului de la bun început, doar că până la această actualizare nu prea mulți oameni știau de ele. Acum că au fost activate, chip-urile de securitate integrate în procesor vor preveni viitoare atacuri precum Spectre și Meltdown. Dar chestiile astea nu ar trebui să ne ia prin surprindere. Până la urmă Razer au făcut informația asta publică în iulie, când au confirmat faptul că hardware-ul există, dar nu este încă utilizabil din cauza limitărilor de natură software.

Și cu asta, producătorul marchează încă o premieră în lumea gamingului și a tehnologiei în general: este pentru prima dată când USB-urile de pe ceva primesc un upgrade software care le modifică capabilitățile hardware. Sau cel puțin care le dezlănțuie adevărata capacitate de funcționare. Iar altă chestie demnă de menționat la Razer Blade 14 (2022) este faptul că are Thunderbolt 4, deși rulează un procesor dezvoltat de AMD.

Sursa Click

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate