Sari la conținut

[Stiri IT] Intel spune ca are o tehnologie care poate depista deepfake-ul in proportie de 96%


The Guardian

Postări Recomandate

Deepfake-ul este inspaimantator, cu siguranta ati vazut clipurile video cu persoane publice in ipostaze greu de crezut. Se pare ca Intel poate recunoaste un deepfake cu o acuratete de 96%.

Tehnologia lui Intel se numeste FakeCatcher si este capabila sa detecteze un clip fals in 96% din cazuri. Tot Intel spune ca este prima tehnologie de acest tip din lume si care functioneaza in timp real.

La baza lui FakeCatcher sta Ilke Demir, un cercetator Intel, si Umur Ciftci de la Universitatea de Stat din New York. O inteligenta artificiala scaneaza videoclipul si poate determina daca asemanarea persoana este reala sau nu.

Aceasta tehnologie difera de altele din piata (care oricum sunt putine spre deloc sau sunt experimentale) prin simplul fapt ca incearca sa gaseasca ceea ce este real in acel videoclip.

Ilke Demir a declarat ca FakeCatcher se bazeaza pe fotopletismografie (PPG), care este o metoda de determinare a modificarii fluxului sanguin in tesutul uman. Daca pe ecran apare o persoana reala, tesutul acesteia isi va schimba culoarea foarte usor la nivel microscopic, pe masura ce sangele este pompat prin venele sale. Deepfakes nu pot reproduce aceasta schimbare de ten.

Tare, nu?

 

Sursa : ArenaIT

Culori adaugate textului pentru atragerea atentiei si aspect!

Ce ziceti? Este de folos ce au cei de la Intel? Astept raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate