Sari la conținut

[Stiri IT] Primul iPhone cu ecran pliabil arată ca monstrul lui Frankenstein


Z1nNN

Postări Recomandate

VErQrHB.png

 

După ce în 2019, piața telefoanelor a fost zguduită de lansarea primelor pliabile, a devenit doar o chestiune de timp până când Apple, unul dintre cele mai mari nume din industrie, va prezenta lumii varianta lor de iPhone care se îndoaie. Deși nu am văzut nici un produs final până acum, mai multe patente au fost înregistrate de companie iar zvonurile cum că Apple va scoate iPhone Fold (sau cum se va numi dispozitivul) circulă deja pe internet de ani buni.

Și uite așa se face că cineva, pesemne sătul să aștepte după gigantul din Cupertino să îi îndeplinească visul, a luat taurul de coarne și a convertit un iPhone într-un dispozitiv pliabil în toată regula, conform publicației 9to5Mac. Folosind balamaua de pe un Motorola RAZR (al cărui recenzie o găsești aici), creatorul acestui dispozitiv de-a dreptul blestemat, denumit iPhone V, a reușit să facă ceva ce Apple nu a reușit până acum.

 

 

 

Pentru a face posibilă această conversie, cei care s-au ocupat de asta au fost nevoiți să taie șasiul unui telefon normal pe jumătate și să modifice mai multe componente interne cum ar fi placa de bază sau bateria. Apoi, balamaua de pe Motorola RAZR a trebuit și ea modificat substanțial pentru a putea fi făcută să se potrivească în șasiul unui iPhone.

Mai interesant este faptul că ecranul, cea mai importantă parte într-un astfel de ansamblu, nu este unul third-party, împrumutat de pe alt telefon deja pliabil. Băieții au luat ecranul unui iPhone X, primul telefon Apple cu notch și ecran OLED, pe la care au umblat puțin: au scos stratul ecranului care se ocupă de 3D Touch, tehnologia super interesantă și abandonată de Apple, pe lângă stratul gros de sticlă din față. Volumul de muncă a fost extrem de mare, iar rezultatul… arată ciudat.

Pare cumva că ecranul se topește peste el, ceea ce este o performanță absolută. Mai mult, pentru că Apple a optimizat iOS pentru iPhone-uri plate, sistemul de operare nu are interacțiuni cum ar fi să separe ecranul în două zone separate atunci când telefonul este îndoit doar pe jumătate, iar aplicația de cameră arată tare greșit.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate