Sari la conținut

[Stiri IT] E oficial: Elon Musk a cumpărat Twitter!


Z1nNN

Postări Recomandate

mIZm4yP.jpg

 

Ladies and gents, e oficial. După luni întregi de tensiuni, gândiri și răzgândiri, Elon Musk a cumpărat Twitter pentru nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari. Și în stilul caracteristic lui Musk, CEO-ul și CFO-ul companiei au „zburat” de la conducere, pe lângă alți oameni importanți de la cârma firmei. Bineînțeles, asta înseamnă și că noul șef Twitter și-a actualizat biografia de pe pagina sa, iar acum descrierea spune „Chef Twit”.

 

M88UkKe.png

 

Mai mult, se pare că Elon Musk se va ține de cuvânt când vine vorba de libertatea de exprimare pe platformă. În prima sa postare de după finalizarea achiziției, cel mai bogat om din lume a spus că „pasărea a fost eliberată”, fiind o referință clară la logo-ul Twitter și la ideologia sa mai relaxată privind conținutul care este permis pe platformă.

Cu toate astea, el a declarat că nu vrea ca Twitter să ajungă un loc unde lumea promovează discursuri pline de ură sau o platformă pentru rasiști, homofobi sau orice alți promotori ai diviziunii sociale. Asta înseamnă că Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, va rămâne banat de pe platformă, deși Elon Musk a susținut în trecut că decizia de a-l înlătura pe Trump de pe Twitter a fost una greșită și prostească.

Ca o scurtă recapitulare, în luna aprilie a acestui an, Elon Musk a declarat că vrea să le cumpere compania, într-o tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari. La o lună mai târziu, șeful Tesla și SpaceX a încercat să se retragă din deal, pe motiv că pe Twitter funcționează mai mulți boți decât liderii companiei i-au comunicat inițial. În acel moment, Musk a fost dat în judecată, fapt care l-a făcut să se răzgândească din nou și acum, el este noul șef al Twitter.

Rămâne de văzut ce înseamnă această schimbare pentru platformă. Trebuie să recunosc că, deși în România oamenii nu folosesc Twitter cum fac Facebook sau Instagram, pasărea albastră (pe care Musk tocmai a „eliberat-o”) mereu a făcut parte din dieta mea de social media. Sper doar ca Twitter să nu ajungă un loc unde ura și disprețul sunt la ele acasă.

 

Click aici pentru mai multe informatii! 

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate