Sari la conținut

[Stiri IT] Un TikToker a amestecat pastă termoconductoare cu sare, iar nebunia asta chiar a dat rezultate!


Z1nNN

Postări Recomandate

TDiFLB8.jpg

 

Pasta termoconductoare este una dintre chestiile alea mici dar vitale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți construiești o configurație nouă. Pentru mulți, soluția mâzgoasă de transfer termic dintre procesor și cooler-ul acestuia a fost mai mereu o dilemă. Ba unii rămân fără, ba alții uită s-o aplice, ori cei mai inventivi încearcă să-i găsească fie alternative, fie moduri de a-i îmbunătăți capabilitățile de transfer termic.

Ultima născoceală de acest fel vine de pe TikTok, unde utilizatorul cu numele @mryeester a publicat mai multe videouri în care experimentează cu diverse chestii găsite prin casă: zahăr pudră, sirop de arțar și sare. Iar dacă primele două au eșuat spectaculos, ultima combinație a oferit niște rezultate… negative. Adică temperatura procesorului a scăzut cu două-trei grade Celsius după ce a adăugat sare în pasta termoconductoare.

 

Nu este o idee bună să amesteci sare cu pastă termoconductoare

Înainte de a da năvală în bucătărie în căutarea solniței, haideți însă să vă spun și de ce este o idee proastă să amestecați sarea cu soluția de transfer termic dintre cooler și procesor. IHS-ul procesorului, adică bucata metalică de deasupra acestuia pe care regăsim de obicei numele, seria, etc. este realizat din cupru. Sarea și cuprul nu se înțeleg chiar atât de bine, astfel combinația dintre astea două poate rezulta în corodarea suprafeței IHS-ului. Trebuie să explic de ce e rău să-ți ruginească procesorul?

 

jUFMJuS.jpg

 

Bine, șansele nu-s mari, dar pentru două-trei grade diferență nici nu consider că merită riscul. Și până la urmă, pasta are un impact destul de mic pentru majoritatea utilizatorilor. Da, niște Thermal Grizzly Kryonaut e mai tare decât Arctic MX-4 spre exemplu, dar diferența este de numai câteva grade și pe aia o vezi în principal pe procesoare precum Ryzen 9 și Core i9. Iar când ai un astfel de procesor, oricum îți permiți și-un cooler serios care adesea vine cu pastă inclusă și nu e nici un fel de problemă dacă o folosiți pe cea din pachetul unui Noctua NH-D15 spre exemplu.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate