Sari la conținut

[Stiri IT] Americanii continuă să restricționeze echipamentele de telecomunicații HUAWEI și ZTE


Z1nNN

Postări Recomandate

pprq1R5.jpg

 

Odată cu declararea mai multor companii chineze, printre care si Huawei, drept amenințări la securitatea americanilor în 2020, Comisia Federală de Comunicații (FCC) vrea să interzică noi achiziții de aparatură de telecomunicații de la brand-uri din China, din motiv că acestea ar putea da informațiile guvernului de la Beijing.

Mai exact, asta înseamnă că niciun carrier sau provider de internet din Statele Unite nu va mai putea folosi aparatură Huawei sau ZTE, pe lângă alte câteva firme chineze. Dacă o achiziție de astfel de dispozitive a fost deja aprobată de FCC, atunci tranzacția se va finaliza în mod normal, vizate de acest nou ban fiind doar achizițiile noi.

Această măsură reprezintă cel mai nou demers al Statelor Unite în cruciada de a rupe legăturile companiilor chineze cu populația americană, totul din temeri legate de relațiile strânse ale acestor firme din China cu guvernul de la Beijing. Totodată, oficialii SUA oferă subvenții companiilor americane pentru a înlocui aparatura din China care există în infrastructura lor, lucru care denotă că americanii sunt gata să-și pună banii unde le e gura. Acest ban nu este o certitudine, însă. Președintele FCC a trimis mai departe cererea formulată pentru a interzice noi echipamente chineze, dar votul încă nu a avut loc.

Mai mult, SUA a interzis vânzarea unui anumit chip creat de americani folosit în industria supercomputerelor către China, în încercarea de a limita progresul țării în acest domeniu. Totodată, administrația Biden și-a pus ținta și pe aplicația TikTok, una dintre cele mai folosite platforme sociale din lume, care provine, de asemenea, din China. Conform presei internaționale, TikTok lucrează împreună cu guvernul american pentru a rezolva orice problemă legată de securitatea aplicației, ținând cont că Statele Unite reprezintă o piață imensă pentru TikTok, dar momentan, oficialii americani nu au dat un verdict definitiv.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate