Sari la conținut

[Stiri IT] Motorola prezintă un nou concept de telefon cu ecran retractabil


Z1nNN

Postări Recomandate

XuUEIfq.png

 

Bun, avem deja destule telefoane pe piață cu ecran pliabil. Dar ce mai e și asta, ecran retractabil? Pe scurt ecranul retractabil are același principiu de funcționare ca un stor sau o bandă rulantă, adică se rulează/derulează la margine. Conceptul de telefon extensibil, cu ecran retractabil, nu este unul nou. Companii precum OPPO și TCL au prezentat prototipuri cu ecrane retractabile, iar LG lucra la dezvoltarea unui smartphone de acest fel când a decis să oprească producția de dispozitive mobile anul trecut.

Se pare că producătorii din domeniu nu au renunțat la idee. Conform celor de la Engadget, Lenovo pregătește un laptop cu ecran retractabil, iar divizia de dispozitive mobile a acestuia, Motorola, are deja un prototip funcțional pentru un telefon de acest tip. Și spre deosebire de prototipurile din trecut, aceste dispozitive chiar par fezabile.

Smartphone-ul Motorola arată foarte ciudat când dispozitivul este la dimensiunile minime. Seamănă cu un telefon neterminat, cu o înălțime de doar 4 țoli (10 cm), foarte mică în comparație cu lățimea. La atingerea unui buton, telefonul se lungește, ajungând la o înălțime „normală” de 6,5 țoli (16,5 cm). Telefonul este perfect utilizabil în ambele situații iar conținutul afișat se adaptează în funcție de dimensiunea ecranului, lucru extrem de important pentru un astfel de dispozitiv:

 

 

Produsul celor de la Lenovo este de-a dreptul bizar. Vorbim de un laptop care pornește ca unul normal, cu ecran landscape, dar în forma finală, ecranul este pătrat iar laptopul arată ca un L. L for Loser? Vom vedea.

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate