Sari la conținut

[Stiri GAMING] Legătura dintre jocurile video și problemele cardiace: ce arată cel mai nou studiu


Z1nNN

Postări Recomandate

XHjyzYL.jpg

 

Jocurile video – și în special jocurile de război – ar putea fi un potențial declanșator pentru evenimente cardiace letale la copiii susceptibili, potrivit unui nou studiu. La copiii cu diverse afecțiuni cardiace care îi predispun la aritmii cardiace, jocurile video ar putea crește tensiunea arterială până la punctul în care un atac este mai probabil să apară în cazuri rare, sugerând o legătură cauzală între cele două.

Studiul vine după raportări anterioare de aritmii cardiace (un ritm cardiac anormal) în timpul sesiunilor de jocuri la copii și adolescenți, deși nu au existat studii anterioare. În timp ce activitățile cu risc ridicat sunt în general menționate în consilierea acordată familiilor cu copii care au afecțiuni cardiace, jocurile video nu sunt. Un nou studiu realizat de cercetători din Canada și Australia a încercat să descopere dacă există o legătură.

 

Un studiu interesant

Autorii au analizat mai multe cazuri de copii și adolescenți care au avut aritmii dovedite în timp ce se jucau, inclusiv întâlniri directe cu profesioniștii din domeniul sănătății. Cercetătorii au identificat 51 de înregistrări unice, dintre care niciuna nu a fost parte a unui studiu controlat.

Din aceste rapoarte, 22 de persoane au avut evenimente dovedite de aritmie în timpul jocurilor electronice. Toți aveau vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, iar marea majoritate (19/22) erau bărbați. Simptomele au variat de la durere în piept până la evenimente care pun viața în pericol și patru persoane au murit ca urmare a aritmiei legate de jocuri. De remarcat a fost momentul în care copiii au fost diagnosticați cu afecțiuni cardiace – doar șapte dintre ei au fost diagnosticați înainte de evenimentul de joc, în timp ce 12 au fost diagnosticați ulterior, ceea ce sugerează că poate fi un declanșator al afecțiunilor pre-existente.

Se observă că studiul este limitat de natura opt-in, ceea ce înseamnă că sunt luate în considerare doar rapoartele de caz care sunt prezentate studiului, iar adulții nu au fost încă analizați pentru a vedea dacă există aceeași legătură.

 

playtech.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate