Sari la conținut

[Stiri IT] Să fie oare Windows 12? Microsoft ne-a dezvăluit o nouă interfață grafică pentru sistemul de operare.


Z1nNN

Postări Recomandate

oJ8C5Wr.png

 

Microsoft lucrează de zor la un proiect numit Next Valley, iar în cadrul conferinței Ignite am putut să aruncăm o privire rapidă (și pixelată) la interfața grafică a ceea ce-ar putea fi Windows 12. Conform celor de la Windows Central, compania americană a revenit la un model de dezvoltare pe trei ani. Asta înseamnă că următorul sistem de operare ar putea fi lansat spre finalul lui 2024. Dar haideți să facem pe detectivii virtuali și să vedem ce noutăți introduce acest prototip de interfață grafică.

Presupusul Windows 12 pare să încline spre un UI de tabletă

Pentru a face asta vom folosi o imagine mai detaliată creată de Zac Bowden de la Windows Central pe baza a ceea ce-am putut vedea în clipul de prezentare pentru Teams. Prima chestie care mi-a sărit în ochi a fost zona de sus a ecranului. Fiind utilizator de Linux și având și un Mac Studio prin birou s-a simțit ciudat să văd Windows cu acea bară de stare, însă trebuie să recunosc că nu arată rău. Este complet transparentă, însă oferă informații despre vreme, o bară de căutare centrală pentru acces rapid și statistici despre sistem: Wi-Fi, baterie, dată și oră.

 

KUMuvxr.png

 

În zona de jos a ecranului vedem un taskbar plutitor, care din nou, îmi amintește de macOS ori de anumite interfețe grafice de Linux. Să fiu sincer, dacă partea de sus a ecranului este faină, asta de jos mă duce cu gândul la un Windows pentru tabletă ori dispozitive cu touch-screen. Ori poate că asta este direcția de design pe care Microsoft o va aborda pentru Windows 12. Cine știe? Dar o schimbare masivă trebuia să aibă loc, după ce 11 a adus un facelift față de 10, dar nu a schimbat atât de multe lucruri încât s-o putem numi o interfață cu totul nouă.

Iar dacă cineva de aici crede că Microsoft a făcut asta din greșeală, nu cred că știe despre ce vorbește. Am așa o impresie că producătorul testează apele dezvăluind un presupus Windows 12 încetul cu încetul. Și poate că se va dovedi o mutare inteligentă din partea companiei, întrucât pot observa încă dintr-un stadiu incipient al dezvoltării cam care este reacția publicului. Nu pot spune că nu îmi place, dar un viitor în care Microsoft se va concentra mai mult pe input-ul tactil decât pe cel cu mouse și tastatură sună a Windows 8. Și știm cu toții cum a mers ăsta când a fost lansat…

 

zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate