Sari la conținut

[Stiri IT] EVGA nu va mai produce placi video in colaborare cu nVidia


tiganu.

Postări Recomandate

EVGA a spus celor de la Gamers Nexus ca nu vor vinde implementari pentru placile video din seria RTX40XX si vor iesi de pe piata. Au invocat o relatie toxica.

EVGA sustine ca este partenerul numarul 1 pentru nVidia pe pietele din SUA si UK, iar venitul companiei se datoreaza in volum de 75% vanzarilor de placi video. Cu toate acestea, EVGA va vinde toate stocurile de RTX30 pe care le detine si nu va veni pe piata cu propriile implementari pentru noua serie RTX40.

Andrew Han, presedintele EVGA, a spus ca nu decizia de a renunta la colaborarea cu nVidia a fost dificila, ci colaborarea in sine cu acestia a fost partea cu adevarat provocatoare. Cresterea cererii de placi video intr-o perioada de aur a minatului a determinat nVidia sa mareasca nesimtit de mult placile video, iar prabusirea monedelor virtuale si lansarea noii generatii de placi video i-a facut sa scada radical preturile actualei generatii (RTX30XX) foarte mult. Astfel preturile pentru variantele Founders Edition ale nVidia au ajuns sa fie mult mai bune decat pentru variantele EVGA, iar EVGA nu este o companie de nivelul lui nVidia ca poata sa absoarba pierderile financiare. Acelasi Han a spus ca decizia nu a fost atat legata de bani, cat de principiu.

Legat de viitorul EVGA, acesta ramane incert. Acestia nu colaboreaza cu AMD sau Intel, dar Han a anuntat ca EVGA nu este de vanzare.

 

image.png.5e2caa1f8e6138704faa5d1cb03066c1.png

 

sursa: arenait

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate