Sari la conținut

[Stiri IT] Noi detalii despre procesorul folosit de Pixel 7 – Tensor G2


tiganu.

Postări Recomandate

Odata cu lansarea lui Pixel 6, Google a renuntat la utilizarea chipset-urilor produse de Qualcomm si au dezvoltat Tensor, care a fost produs de Samsung.

Pixel 7 va fi prezentat cel mai probabil in octombrie si va utiliza a doua iteratie a acestui chipset, numit Tensor G2.

Detalii despre acesta au scapat pe internet si posibil ca fanii sa fie din nou dezamagiti de performantele noului procesor. Procesul actual de fabricatie al Samsung pe 5nm nu a fost benefic pentru nici un partener: Snapdragon 8 Gen1 a avut probleme cu temperatura, Exynos 2100 nici nu are sens sa-l aducem in discutie, iar Tensor la randul sau se supraincalzea cand era pus la activitati mai grele. Pe langa un mic throttle, procesorul nici nu avea performante similare cu echivalentul flagship de la Qualcomm.

G2 va folosi aceleasi nuclee ca si varianta vanilla, doar ca procesul de fabricatie de 4nm comparativ cu 5nm va permite ca acestea sa functioneze la frecvente mai mari – cu aproximativ 10% . Va fi in continuare produs de Samsung.

Pe partea de GPU, Mali-G78 MP20 va fi inlocuit de Mali-G710 folosit si de Dimensity 9000, care va ajuta autonomia si va fi mai potrivit pentru machine learning. De asemenea, acesta se va ocupa in mare parte de partea de procesare pentru fotografii.

 

image.thumb.png.104ab0f46288ed8761f36c3a78173335.png

 

Sursa: arenait

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate