Sari la conținut

[Stiri IT] Compania Meta a primit o amendă de peste 400 de milioane de dolari


Alexandru06 @ LCS

Postări Recomandate

  • Administrator

Meta-780x470.jpg

Sursa: https://zonait.ro/meta-amenda-de-400-de-milioane-de-dolari/

Ca rezultat al unei investigații începută în anul 2020, Comisia Protecției Datelor din Irlanda vrea să amendeze compania Meta cu o sumă de peste 400 de milioane de dolari, conform publicației Reuters. Această sancțiune a fost hotărâta în urma unei gestionări greșite a datelor personale de pe platforma Instagram. Mai exact, utilizatorii minori de pe platformă cu vârste între 13 și 17 ani care își creau conturi de business își expuneau datele personale, cum ar fi numărul de telefon sau adresa de mail.

Un purtător de cuvânt al companiei Meta spune că firma va contesta această amendă, care „a fost calculată greșit”, conform acestuia. De asemenea, acesta spune că Instagram investighează cu mare atenție această problemă.

Instagram a făcut un update al termenilor și condițiilor în ceea ce privește utilizatorii minori acum mai bine de un an, dar se pare că acest lucru nu a fost destul pentru a feri compania de o potențială amendă uriașă.

Comisia Protecției Datelor din Irlanda este responsabilă pentru reglementarea firmelor precum Facebook, Apple și Google, lucru care rezultă din faptul că aceste companii au sediile europene în această țară. Un purtător de cuvânt al acestei comisii declară că decizia luată pentru Instagram este finală și că va presupune o amendă de 405 milioane de euro.

Nu este prima dată când această comisie amendează firma Meta. De-a lungul timpului, Comisia Protecției Datelor din Irlanda a sancționat compania cu mai multe amenzi, inclusiv pentru Facebook și WhatsApp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate